of 59250 LinkedIn

Praktijkdag Crisiscommunicatie op 4 april 2016

VOORKOM ESCALATIE MET GOEDE CRISISCOMMUNICATIE


Crisis, en wat nu? Hoe krijg je de situatie weer onder controle? En hoe kun je als (communicatie)professional bij de overheid of in het bedrijfsleven op zo’n moment het verschil maken? Met de toenemende angst voor aanslagen en de aanhoudende vluchtelingenproblematiek is de noodzaak van goede crisiscommunicatie alsmaar groter geworden. Tijdens de Praktijkdag Crisiscommunicatie, een initiatief van Binnenlands Bestuur en Communicatie Magazine, staan deze thema’s centraal. De dag vindt plaats op 4 april 2016 in de Jaarbeurs Utrecht.


Afbeelding

 

Met aansprekende cases en vakinhoudelijke break-out sessies nemen we de deelnemers mee de diepte in. Zo vertelt Onno Hoes, ex-burgemeester van Maastricht, over leiderschap tijdens een noodsituatie. Op het moment dat het noodlot toeslaat, wordt de hele machinerie in gang gezet en is er geen tijd meer om het handboek crisiscommunicatie nog eens door te lezen. Ron Linker, NOS correspondent in Parijs, neemt de aanwezigen mee in de actualiteit van de dag. Hij laat zien hoe het mogelijk is om tijdens extreme omstandigheden het nieuws zo feitelijk mogelijk te presenteren.

 

De diepte in tijdens de break-out sessies

Naast deze inspirerende plenaire sprekers zijn er ook diverse break-out sessies. Peter Smit (specialist in crisiscommunicatie) laat de deelnemers ervaren hoe de mindmapping techniek toepasbaar is in verschillende crisissituaties. Floor de Ruiter (partner van Flying Elephants) neemt de deelnemers mee in het framen van emotioneel beladen boodschappen. Wat is de kern van je benadering? En wat zijn de valkuilen? In een andere sessie laten Annette Klarenbeek (lector Hanze Hogeschool Groningen en Hogeschool Utrecht) en Renate den Elzen (Crisiscommunicatieteam Nederlandse Politie) zien hoe berichten op Facebook en Twitter kunnen bijdragen aan geruchtvorming. Crisiscommunicatie is doorgaans reactie. Maar Roel Freeke (eigenaar onderzoeksbureau Necker van Naem) brengt in zijn sessie twee methoden onder de aandacht die daar verandering in brengen.

 

Slotdebat

Onder leiding van Elisabeth van den Hoogen -  onze dagvoorzitter – sluiten we dag af met een debat. Op dit moment hebben hiervoor bevestigd Miranda de Vries (Burgemeester Geldermalsen) en Tom Compaijen, adviseur crisiscommunicatie bij de gemeente Amsterdam.

 

Meer informatie over het programma, sprekers, tarieven en inschrijven is te vinden op: http://www.praktijkdagcrisiscommunicatie.nl/  


Initiatief van:
Afbeelding          Afbeelding
Verstuur dit artikel naar Google+

Aanmelden Praktijkdag

Wanneer: maandag 4 april 2016

Waar: Supernova (Jaarbeurs Utrecht)

Tijd: ontvanst vanaf 9.45 uur
Prijs*: 

  • € 329,- (excl. BTW) voor niet-abonees
  • € 279,- (excl. BTW) voor abonnees Communicatie, Adformatie en Binnenlands Bestuur


Om gebruik te kunnen maken van staffelkorting, dien je contact op te nemen met de organisatie via events@adfogroep.nl. Staffelkorting is geldig bij deelname van 3 of meer personen van dezelfde organisatie. 


Info: Adfo Groep Events
         events@adfogroep.nl

 

Afbeelding 

 

Social Media

 Afbeelding   Afbeelding