of 65101 LinkedIn

Congres Sociaal Domein: leren en vebeteren, ook van en na corona

Afbeelding

Gemeenten zitten in zwaar weer. De tekorten op vooral de Wmo en jeugdzorg blijven oplopen. Bezuinigingen zijn aan de orde van de dag. Meer dan ooit zijn gemeenten op zoek naar grip op de financiën, maar ze willen tegelijkertijd wel ‘de goede dingen’ blijven doen. De coronacrisis heeft deze tendens versterkt.

Ook dringt het besef steeds meer door dat de sociale basis op orde moet zijn. Gemeenten komen daarbij echter wel in een spagaat terecht, want het is ‘makkelijker’ om daar op te bezuinigen dan op wettelijk verplichte taken. Al deze aspecten passeren tijdens het 3-daags congres de revue. Elke dag een interview en een workshop. Dus leer en verbeter, ook van en na corona.

Het congres sociaal domein 2020 werd georganiseerd door Binnenlands Bestuur in samenwerking met BDO, BMC, Centric, Movisie en I&O Research.

 

Bekijk hier het inteview met Mariska Kromhout, senior wetenschappelijk medewerker bij het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP)

 

Bekijk hier de Workshop | Datagericht werken in het Sociaal Domein van Frank Nijs, Centric


Bekijk hier de presentatie van Frank Nijs, Centric


Bekijk hier het inteview met Jakobien Groeneveld, wethouder jeugd van Zoetermeer


Bekijk hier de Workshop | Grip op het sociaal domein in tijden van corona van Alesig Greving, gemeente Zevenaar en Anton Revenboer, BDO


Bekijk hier de presentatie van Alesig Greving, gemeente Zevenaar en Anton Revenboer, BDO


Bekijk hier het interview met Hanneke Mateman, senior adviseur Doen Wat Werkt bij Movisie


Bekijk hier de Workshop | Versterken van de sociale basis: wat werkt in de praktijk door Marloes Westerveld en Hinke Stallen van BMC en Inge Wellecomme van Indebuurt033


Bekijk hier de presentatie van BMC en Indebuurt033