of 59250 LinkedIn

Boek: Heren, Hoeren, Heilgen

 

BOEK: HEREN, HOEREN, HEILIGEN


Afbeelding Heren, Hoeren, Heiligen van Basile Lemaire biedt oplossingen voor het dichten van de vertrouwenskloof tussen de samenleving en haar politieke bestuurders Het vertrouwen van de samenleving in haar politieke bestuurders neemt steeds verder af. Daarmee komt de legitimiteit van het bestuur onder druk te staan. Wat ligt hieraan ten grondslag, en belangrijker, wat kan de bestuurder doen om de vertrouwenskloof te dichten?


Bestuurskundige Basile Lemaire beschrijft in zijn boek Heren, Hoeren, Heiligen op een praktische manier hoe de bestuurder, als mens, het vertrouwensherstel kan inzetten: door te kiezen voor publiek leiderschap, het stellen van publieke doelen en door te kiezen voor het participerend oplossen van maatschappelijke uitdagingen. .PRAKTISCHE INSTRUMENTEN:
Heren, Hoeren, Heiligen geeft een heldere, soms confronterende, analyse van het probleem. Bovendien geeft Basile Lemaire concreet toepasbare handvatten en praktische instrumenten (waaronder SWEET doelen en de Reflectieve Organisatie Scrum) die bestuurders en ambtenaren vanaf morgen voor het vertrouwensherstel in kunnen zetten.


RECENSIES:

Aan Heren, Hoeren, Heiligen hebben tal van lokale bestuurders meegewerkt en het boek bevat bijdragen vanuit universiteiten en het NSOB, waaronder een bijdrage van prof. dr. Mark van Twist. “Zijn opvattingen zijn stevig en vertegenwoordigen een vraag om een duidelijke rol van het politiek bestuur. Het is van groot belang in het publieke gesprek over sturing en professionalisering de rol van bestuurders nader te wegen. Dit boek geeft daarvoor belangrijke aangrijpingspunten, juist ook door de scherpe stellingname.” - Henk Wesseling, directeur IKPOB


AUTEUR:

AfbeeldingOver Basile Lemaire: Drs. Basile Lemaire is bestuurskundige. 
Hij leidt en begeleidt veranderprocessen voor organisaties in de publieke sector. Daarnaast ontwikkelt hij nieuwe, praktische methodes voor publiek verandersucces en geeft hier trainingen in. Lemaire schrijft regelmatig voor Binnenlands Bestuur en schreef eerder Ballen (m/v) op het blok over succesgerichte overheidsverandering.

 

Algemene informatie:


Nederlands

23 april 2015

ISBN: 9789491560910

Aantal pagina's: 120

 

Prijs € 24,95

 

Afbeelding 

 

Wilt u meer informatie over de boeken van Binnenlands Bestuur? Neem dan contact op met één van onze collega's:

 

Hoofdredacteur Binnenlands Bestuur

Eric de Kluis

M: 06 - 306 133 01

E: edekluis@binnenlandsbestuur.nl

 

Marketing boeken

Miriam Evers

T: 020 - 573 3654

E: miriamevers@adfogroep.nl

 

Binnenlands Bestuur BV

Poeldijkstraat 4

1059 VM  Amsterdam

Postbus 75462

1070 AL  Amsterdam

T: 020 - 573 3656

W: www.binnenlandsbestuur.nl