of 59250 LinkedIn

De Burgomasters in het kort

De Burgomasters is sinds 1990 het golfevenement in bestuurlijk Nederland. Jaarlijks strijden burgemeesters, commissarissen van de Koning en hun gasten op de eerste woensdag van september op het scherpst van de snede om fel begeerde prijzen.


De Burgomasters heeft zich ontwikkeld tot een evenement waarbij in een ontspannen sfeer, los van de dagelijkse hectiek bestuurlijke zaken via uiteenlopende invalshoeken worden besproken. De wedstrijdleiding zorgt voor een zodanige indeling dat er een optimale combinatie van interactie, het leggen van nieuwe contacten en het aanhalen van oude relaties optimaal is.

 

Historie

Rond de jaarwisseling van 1989/1990 ontstond bij Peter Mangelmans (destijds burgemeester van Oudenbosch, later van Best en waarnemend in Sint-Michielsgestel, Geldrop-Mierlo, Woerden, Soest en Veghel), Bob Mater † (toen burgemeester van Oosterhout), Toine Gresel (destijds burgemeester van Nistelrode, later van Sint Anthonis, Dronten en Heerlen) en Ton Rombouts (destijds burgemeester van Boxtel, nu van ’s-Hertogenbosch) het idee een golf toernooi voor de zittende burgemeesters van Nederland op te starten. Een moment van samenkomst – altijd op de eerste woensdag in september – voor de golfende en niet-golfende burgemeesters en commissarissen van de Koning om elkaar (weer) te ontmoeten, om te netwerken en om elkaar nog beter te leren kennen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Burgomasters

Afbeelding

 

Afbeelding