Advertentie

'Beste Jos, Fred belt je over benoeming'

De telefoontjes tussen Jos Van Rey en staatssecretaris Fred Teeven gingen inderdaad over de benoeming van de nieuwe burgemeester van Roermond, zegt de Rijksrecherche. De telefoontjes zijn door een stroomstoring niet opgenomen.

29 november 2013
Oud-wethouder en oud-senator Jos van Rey (VVD) wilde wel degelijk met zijn partijgenoot staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie overleggen over een burgemeesterskandidaat voor Roermond. Dat blijkt uit documenten van de Rijksrecherche waaruit de NOS donderdag citeerde. Van Rey zou op 20 september hebben gebeld met iemand in de omgeving van Teeven en naar de staatssecretaris hebben gevraagd.
Bryan Rookhuizen In een sms'je aan Van Rey zegt deze contactpersoon: ,,Beste Jos, Fred Teeven belt jou om 12 uur ivm de benoeming''. De kandidaat over wie Van Rey iets wilde vragen, zou Bryan Rookhuizen zijn, die ook Teeven kende.
Stroomstoring tap

Van 13.14 tot 14.04 uur is er die dag een stroomstoring in het systeem waarmee de politie telefoons van verdachten aftapt. Ook die van Van Rey, die van corruptie wordt verdacht, wordt afgeluisterd. In die periode zijn via de telefoon van Van Rey vijf gesprekken gevoerd, waarvan één met het nummer van de secretaresse van Teeven. Volgens de documenten van de Rijksrecherche duurde dat gesprek 1 minuut en 23 seconden.
 
Contact krijgen 

Er wordt een paar keer geprobeerd door de secretaresse van Teeven om de twee mannen met elkaar in contact te krijgen. Opmerkelijk is dat in een zo'n geval, om 12.20 uur, de secretaresse meldt dat Teeven in de Tweede Kamer is en of het over een half uur schikt. Van Rey zou hebben geantwoord dat hij daarvoor dan uit de vertrouwenscommissie zal lopen.
 
Vijf gesprekken 

Van de vijf gesprekken die met de telefoon van Van Rey zijn gevoerd, is er niet één opgenomen. Wel zijn de loggegevens bekend, wat wil zeggen dat onder meer gezien kan worden met welke nummers er contact is geweest.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Nerdmeisje
verbazend dat teeven blijkbaar het bewijs aandraagt terwijl hij ook minister van justitie is. het lijkt me bijzonder onwenselijk dat Ministers van Justitie hun eigen persoonlijke afrekeningen kunnen regelen.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie