Advertentie

Van der Burg begrijpt boosheid gemeenten over asielaanwijzing

Vlak voor het aantreden van het nieuwe kabinet zei Ankie Broekers-Knol (de staatssecretaris van Asiel in Rutte III) op Kamervragen dat er geen juridische basis was voor de omstreden asielaanwijzing. Het was een bestuurlijke aanwijzing, geen juridische, benadrukt de bewindsman.

14 januari 2022
asiel-zoekers-pixabay.jpg

De nieuwe staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg heeft begrip voor de boosheid van gemeenten die een asielaanwijzing kregen. Zij werden door zijn voorganger verplicht asielzoekers onder te brengen, maar daarvoor bleek geen juridische basis te zijn. Van der Burg wil het anders doen. ‘U zult mij niet snel het woord 'aanwijzing' horen gebruiken.’

Geen juridische basis
Vlak voor het aantreden van het nieuwe kabinet zei Ankie Broekers-Knol (de staatssecretaris van Asiel in Rutte III) op Kamervragen dat er geen juridische basis was voor de omstreden asielaanwijzing. Het was een bestuurlijke aanwijzing, geen juridische, benadrukt de bewindsman. ‘Maar ik snap de boosheid of de teleurstelling of welk woord gemeenten daar ook aan geven. Ik heb gebeld met de burgemeesters om in ieder geval te zeggen dat ik meer ben van het goede gesprek.’


Kopjes koffie
Van der Burg maakt duidelijk dat hij het ‘niet meer zo wil doen’. Liever gaat hij kopjes koffie drinken met bestuurders. Wel erkent hij dat het onderbrengen van asielzoekers een behoorlijk lastige taak wordt voor de komende tijd. Broekers-Knol zag zich genoodzaakt gemeenten aan te wijzen voor onderdak, omdat het op vrijwillige basis niet was gelukt zo'n groot aantal asielzoekers onder te brengen. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Big Spender / netto betaler
Kijk die citroenenverkoopster is weg dus feitelijk lijkt het op natrappen. Maar gezien de staat van haar mag dat nu wel.

Jammer genoeg is een echte discussie door de uilen van Baudet verziekt maar toch wijs ik op mijn ervaring in DK.

Daar is net een minister voor iets soortgelijks keurig veroordeeld door een (speciale) rechtbank voor dit soort ambtsmisdrijven. En dat is nodig omdat de Knol door haar walgelijke gedrag het vertrouwen in de overheid nog verder omlaag schopte. Niet alleen burgers en bedrijven maar ook overheidsorganen zijn nu klaar met zulke vvd minkukels.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie