Advertentie

Twee wethouders Den Haag verdacht van corruptie

Ook de werkplekken van enkele ambtenaren worden onderzocht. Het onderzoek onder leiding van officieren van justitie van het Landelijk Parket richt zich op ambtelijke corruptie, omkoping en schending van ambtsgeheim.

01 oktober 2019
Wethouders-de-Mos-en-Guernaoui---Den-Haag.jpg

Twee wethouders van de gemeente Den Haag, Richard de Mos en Rachid Guernaoui, worden verdacht van het tegen betaling regelen van vergunningen. Daarom doorzoekt de rijksrecherche dinsdag hun werkkamers in het stadhuis van Den Haag. Ook hun huizen worden doorzocht, meldt het Openbaar Ministerie.


Omkoping en schending ambtsgeheim
Ook de werkplekken van enkele ambtenaren worden onderzocht. Het onderzoek onder leiding van officieren van justitie van het Landelijk Parket richt zich op ambtelijke corruptie, omkoping en schending van ambtsgeheim. Daarnaast worden de woonadressen onderzocht van drie Haagse ondernemers die worden verdacht van omkoping. Een van die verdachte ondernemers staat op de kandidatenlijst van de Groep De Mos. Hij zou deze partij financieel hebben gesteund in ruil voor gunsten, waaronder vertrouwelijke informatie uit het stadsbestuur. Ook een raadslid van de Groep De Mos wordt verdacht van betrokkenheid bij ambtelijke corruptie.

Wethouders 
De Mos is wethouder van Economie, Sport en Buitenruimte en eerste locoburgemeester. Guernaoui is wethouder van Financiën, Integratie en Stadsdelen. Ze zijn beiden van de partij Hart voor Den Haag/Groep de Mos. Een woordvoerder van Richard De Mos verwijst voor commentaar op de situatie naar de woordvoerder van de burgemeester. De burgemeester heeft laten weten later op de dag met een verklaring te komen. (ANP)

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hans / afdelingsmanager
Uitgerekend vandaag? Dat moet een boerenstreek zijn!
Paul / projectleider
Ah zo werkt dus ondermijning of hebben de twee stage gelopen in Limburg (en niet goed opgelet)
Mark
Blijkbaar zijn zij te voortvarend. Zij zijn de volgende op de lijst van justitie. In Limburg zijn ze 3-4 jaar bezig geweest van Rije (?). Gevolg van een paar uur werkstraf.

Bij de belastingdienst is het beleid om 1x per paar jaar een bekende Nederlander aan te pakken. Ook altijd zonder resultaat.

En voor de zware criminelen is weinig tijd.
Adriaan Zwaag
In de Staten van Zeeland waren vorig jaar de leden van de PVV de klos. 'Verdacht' van fraude met fractiegelden. De Staten gelasten een onderzoek door een gerenommeerd bureau (KPMG). De CdK riep de PVV-leden alvast op zich terug te trekken (wat zij niet deden).



Uiteindelijk bleek dat over ca. 800 euro de bestedingen niet helemaal rechtmatig waren. Het onderzoek door KPMG kostte 50.000 euro!
Advertentie