Advertentie

Drie vrouwen op SGP-lijst in Vlissingen

Vicevoorzitter Cees van der Weele van de SGP Vlissingen zei dat er drie vrouwen op de lijst staan, omdat er te weinig mannelijke kandidaten waren.

30 januari 2014

Drie vrouwen zijn kandidaat voor de SGP in Vlissingen bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart. Behalve lijsttrekker Lilian Janse gaat het om Mariet van Klinken op plek 7 en Nellie van Dijk op plek 9. De lijst telt 12 kandidaten.

Te weinig mannen
Dat heeft vicevoorzitter Cees van der Weele van de SGP Vlissingen donderdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in Trouw. Van der Weele zei dat er drie vrouwen op de lijst staan, omdat er te weinig mannelijke kandidaten waren.

Vrouwenstandspunt
Vanaf de oprichting van de SGP in 1918 was het voor vrouwen onmogelijk zich voor de partij verkiesbaar te stellen. Na jarenlange procedures besloot de Hoge Raad in 2010 dat de SGP vrouwen niet langer mocht uitsluiten van haar kieslijsten. Begin vorig paste de partij haar vrouwenstandpunt aan. Janse was in augustus vorig jaar de eerste vrouw ooit die namens de SGP werd geaccepteerd als kandidaat in een verkiezing. Zij had zich opgeworpen als lijsttrekker voor de SGP in Vlissingen bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Ledenaantal stijgt
Van der Weele liet weten dat de SGP-kiesvereniging in Vlissingen het ledental fors heeft zien groeien sinds de koerswijziging in de partij. ,,Eerst hadden we ongeveer 60 leden. Nu zijn het er circa 80.''

Gemeenteraad
De SGP zit momenteel niet in de gemeenteraad in Vlissingen. De voorloper, de RPCU, had van 1970 tot 2010 onafgebroken een of twee zetels in de Vlissingse raad.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jwj / gepensioneerd
Ware ik woonachtig in Vlissingen, dan had ik op een deze dames gestemd! Heerlijk deze frisse, nieuwe gezichten!
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie