Advertentie

Raadslid legt beslag op bezit oud-burgemeester

Raadslid Rinus Beusenberg van Sociaal Rechts Haarlemmermeer (SRH) laat beslag leggen op eigendom van oud-burgemeester Fons Hertog van Haarlemmermeer. Volgens het raadslid heeft Hertog aantoonbaar gelogen tijdens een rechtszaak over mogelijke fraude op een bedrijventerrein.

16 september 2010

Gelogen
De gemeente zou bij de ontwikkeling van dat terrein onder een hoedje hebben gespeeld met bevriende projectontwikkelaars. Volgens de advocaat van Beusenberg, Harry van Schie, heeft Hertog 'keihard gelogen' dat er niets aan de hand was op bedrijventerrein De Liede bij Vijfhuizen. ,,Hij heeft ook gezegd dat er niet meer stukken waren, terwijl nu blijkt dat de burgemeester van alles op de hoogte was.''

Fraude

Het raadslid laat voor ongeveer een ton beslag leggen bij Hertog. Hij heeft daarnaast de rechtbank in Haarlem om herroeping van de rechtszaak gevraagd. Beusenberg beweert al jaren dat er wordt gefraudeerd met grondtransacties in Haarlemmermeer. Als raadslid vraagt hij sinds zijn intrede in de politiek voortdurend stukken op, die zijn beschuldigingen kunnen aantonen. Volgens Beusenberg tonen recente stukken aan dat oud-burgemeester Hertog de frauduleuze praktijken heeft willen toedekken.

Sekscentrum

Het raadslid ligt ook al meer dan tien jaar met Haarlemmermeer in de clinch over de bouw van een groot sekscentrum. Volgens hem is hij door de gemeente stelselmatig tegengewerkt om dit megaproject van de grond te krijgen.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

E. van Bunnik / oud secretaris van een OR bij GVB-Amsterdam
Wie het item "mantel der liefde'' overleest krijgt de indruk dat deze heer een grondspeculant lijkt te zijn die koste wat kost zijn eigen zi probeert door te drijven. Waarom zit hijin de Raad? Om zijn eigen plannen te verwezenlijken soms?
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie