Advertentie

PVV kritisch op 'speeltje' CdK Franssen

De PVV in de Provinciale Staten van Zuid-Holland wil van Commissaris van de Koningin Jan Franssen weten welke rol hij speelt bij mogelijke gemeentelijke herindelingen in de Duin- en Bollenstreek.

06 maart 2013

De PVV in de Provinciale Staten van Zuid-Holland wil van Commissaris van de Koningin Jan Franssen duidelijkheid over zijn rol bij mogelijke gemeentelijke herindelingen in de Duin- en Bollenstreek.

Boekje te buiten
De PVV wil van CvdK Franssen weten of hij inderdaad gezegd heeft tegen de fractievoorzitters van de gemeente Noordwijk dat hij hun besluit om zelfstandig te blijven niet aanvaardt en Noordwijk onomkeerbare stappen moet zetten. De partij vindt dat Franssen zijn boekje te buiten is gegaan als hij blijft aansturen op een fusie in de Duin- en Bollenstreek, terwijl Noordwijk zich daartegen heeft uitgesproken.

Herindelingen alleen van onderop
De PVV wijst op het hoofdlijnenakkoord van Zuid-Holland, waarin volgens de partij is opgenomen dat herindelingen van onderop dienen plaats te vinden, en stelt dat het handelen van Franssen in deze kwestie hiermee in strijd is. De partij is ook kritisch op het uitblijven van een reactie op het bezwaarschrift van het Noordwijkse raadslid Dennis Salman. Zij noemen dit “onwenselijk”.

Waarom alleen waarnemend burgemeesters?
Verder stelt de partij de vraag waarom in de Duin- en Bollenstreek alleen waarnemend burgemeesters zijn en geen kroonbenoemde burgemeesters. Is de CdK van plan op zo kort mogelijke termijn burgemeesters te gaan benoemen in gemeenten, in ieder geval die waarvan de gemeenteraad zich bij meerderheid tegen fusieplannen heeft uitgesproken?

Onvoldoende bespreekpunten
De eerstvolgende vergadering van PS Zuid-Holland is op 27 maart. De vorige geplande vergadering van 27 februari is komen te vervallen, omdat er onvoldoende bespreekpunten waren om een vergadering uit te schrijven.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie