Advertentie

Utrecht zat niet fout met sluiten prostitutieboten

Ook de Raad van State oordeelt dat de gemeente Utrecht terecht de vergunningen voor de prostitutieboten aan het Zandpad in Utrecht heeft gesloten.

26 april 2016

De gemeente Utrecht heeft niet verkeerd gehandeld toen zij de vergunning voor de exploitatie van ruim twintig prostitutieboten van Wegra B.V. introk. Dat heeft de Raad van State dinsdag bepaald. Ook mocht de gemeente de vergunning intrekken voor raamprostitutie in negen panden aan de Hardebollenstraat. 

Mensenhandel

De gemeente baseerde zich op strafrechtelijk onderzoek waaruit bleek dat aan het oude Zandpad veel signalen van mensenhandel waren en dat Wegra daar niets tegen deed. ,,Zowel de managers als de beheerders en de exploitanten van Wegra hebben niet adequaat gereageerd op deze signalen van mensenhandel die zij hebben waargenomen of hadden moeten waarnemen.


Niet geïnformeerd

Ook heeft Wegra nagelaten de politie of de gemeente over deze signalen te informeren.'' Het gemeentebestuur had daarmee volgens de Raad van State voldoende reden om aan te mogen nemen dat in de toekomst mogelijk mensenhandel zou plaatsvinden in raamprostitutiebedrijven van Wegra. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie