bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

Positie Communicatie bij gemeenten onder de loep

Dit najaar start de Bestuursacademie Nederland samen met HVR een boeiende serie workshops voor communicatieadviseurs bij gemeenten. Vertrekpunt vormen de grote veranderingen waar gemeenten mee te maken hebben.

Functies verschuiven en verbreden. Het veld van stakeholders wordt complexer. Burgers en bedrijven zijn actiever en autonomer. Gemeenten zijn regelgever, handhaver, regisseur, dienstverlener, partner, co-maker, mediator. Kortom, spelen telkens verschillende rollen in verschillende situaties. Tegelijkertijd staan ze midden in het publieke debat en wordt er met argusogen naar hen gekeken. Nieuwe media zorgen ervoor dat de hele wereld mee kan kijken. Verantwoording afleggen lijkt een permanente opgave.

In zes interactieve workshops laten we nu eens niet de vaste 'communicatiedeskundigen' aan het woord, maar gaan we in gesprek met bestuurders en beleidsmakers. Met diegenen waarmee communicatieadviseurs veel vaker in contact zouden moeten staan. Werk je bij een gemeente als communicatieadviseur? En wil je klaar zijn voor de opgaven van morgen? Schrijf je nu in voor de workshops Rol en positie van de afdeling communicatie bij gemeenten.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.