Advertentie

Oud-gedeputeerde Noord-Holland stapt op na kritisch rapport

Henry Meijdam, oud-gedeputeerde van Noord-Holland is na een kritisch rapport over de provincie opgestapt bij vastgoedbedrijf SADC, de Schiphol Area Development Corporation. Hij deed dit om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen.

02 november 2012

Oud-gedeputeerde Henry Meijdam van Noord-Holland is per direct opgestapt bij vastgoedbedrijf SADC, de Schiphol Area Development Corporation. Hij was daar commissaris namens de provincie Noord-Holland. De provincie heeft vrijdag een bericht hierover in de Volkskrant bevestigd.

Belangenverstrengeling

Meijdam stapt op om de schijn van belangenverstrengeling tegen te gaan, nadat hij deze week forse kritiek kreeg in een rapport over mogelijke misstanden in de bestuurscultuur in Noord-Holland. De oud-gedeputeerde heeft aan het huidige college van Gedeputeerde Staten laten weten dat hij zijn integriteit buiten twijfel wil plaatsen en zijn opstappen in het belang vindt van de integriteit van het openbaar bestuur.

Invloed uitoefenen

In het rapport over de bestuurscultuur in Noord-Holland wordt Meijdam getypeerd als een netwerkman met vele petten op van oud-gedeputeerde tot ondernemer en VVD-bestuurder, die ook na zijn vertrek uit GS invloed probeerde uit te oefenen op provinciebestuurders.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie