of 59345 LinkedIn

Van Bos naar Cohen

Ik kan er bijna niet aan ontkomen om mijn eerste blog voor Binnenlandse Bestuur te wijden aan de plotselinge machtswisseling binnen mijn partij, de Partij van de Arbeid.
Ik kan er bijna niet aan ontkomen om mijn eerste blog voor Binnenlandse Bestuur te wijden aan de plotselinge machtswisseling binnen mijn partij, de Partij van de Arbeid.
Wouter Bos verraste vrijdag vriend en vijand door zijn vertrek als politiek leider van de PvdA aan te kondigen. Zijn beslissing is zonder twijfel een groot verlies voor de partij, voor Nederland en onze sociaaldemocratie.

Voor mij persoonlijk was zijn opstappen een emotioneel moment. Hij was degene die mij eind 2002 benaderde om lid van de Tweede Kamer worden. Daarvoor zal ik hem altijd dankbaar blijven, want na zeven jaar als volksvertegenwoordiger ben ik er van overtuigd dat geen vak zo interessant en lonend is als het Kamerlidmaatschap.

Die stijgende lijn die de PvdA in de peilingen sinds het begin van dit jaar heeft ingezet maakt Wouter’s opstappen erg jammer, ondanks dat ik voor de redenen van zijn beslissing alleen maar begrip en respect kan hebben. Ik had het hem gegund om dit jaar – na het verlies van 2006 en de diepe dalen van 2008 en 2009 – alsnog premier te worden. Die kans achtte ik reëel aanwezig.

De debatten voor de Gemeenteraadsverkiezingen gaven een ontspannen PvdA-leider te zien die strijdbaar, scherp en inspirerend was. In discussie met Pechtold, Wilders en Kant wist hij de juiste snaar te raken. Zonder zich te laten verleiden tot het grote geschreeuw van deze andere partijleiders wist hij de debatten inhoudelijk te overheersen.

Wouter’s keuze voor Job Cohen als opvolger getuigt van zijn scherpe politieke inzicht. Cohen is in staat om – in navolging van Wouter zelf – het debat inhoudelijk te voeren en om de sociaaldemocratische idealen van de PvdA te verwoorden zonder te verzanden in het inhoudsloze gebekvecht waar verschillende politieke partijen momenteel in uitblinken.

Zijn streven naar een fatsoenlijke samenleving waarin we investeren in zaken als zorg, onderwijs en werkgelegenheid deel ik. Dat is ook een samenleving waarin we er met elkaar proberen uit te komen in plaats van dat we elkaar de tent uit vechten. Iedereen die bij wil dragen aan een fatsoenlijke samenleving moet die kans krijgen.

Dat is waar de PvdA voor zal staan.
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Bas Koning op
'Dat is waar de PvdA voor zal staan. '

De pvda staat voor
Landverraad
Kontdraaierij
Plucheplakkerij
de baantjescarousel
sluipende voortdurende islamisering
verkiezingsfraude
opgeblazen kabinetten
het meten met twee maten
geloofsgeweldtolerantie, maar geen geloofsgeweldkritiektolerantie

Job Cohen is de zachtste heelmeester op de meest stinkende wond.

Job Cohen is degene die ons 'bind' met de islamofacisten, die ons land kado doet, aan de moslims.

De islam valt ons aan, Job Cohen geeft subsidie, en pakt iedereen op, die nog durft te klagen over het geweld van de islam.

Job Cohen, superlemming. Met Job Cohen vrolijk de afgrond in.

Job Cohen weet alle partijen samen te binden. Alleen voor de autochtone nederlanders is er geen plaats meer.

Job Cohen is olie op het vuur.

Misschien moet Cohen eens een kwartiertje minder theedrinken met de islamofacisten, en ook eens aan binding doen, met de nederlanders die genoeg hebben van het geloofsgeweld.

Maar dat zal niet gebeuren: Job Cohen heeft namelijk geen enkel probleem met gelovigen die oproepen tot geweld: met mensen, die KLAGEN over dat geweld...

De eerste vallen onder 'geloosvrijheid', de tweede zijn 'racisten', aldus Job 'dubbelemaatdrager' Cohen

Job Cohen kan niet wachten om ons KOMPLETE land kado te doen aan de kolonisten.

een fatsoenlijke samenleving staat een geloof dat oproept tot geweld niet toe.

Een fatsoenlijke partij gaat niet om de tafel zitten met islamofacisten om te praten over de voorwaarden van overgave.

Een fatsoenlijk man staat geloofsgeweld niet toe: Job Cohen wel.

Als Job Cohen geloofsgeweld toestaat, heeft ie er natuurlijk ook geen bezwaar tegen als de aanhang van wilders hetzelfde gaat doen: of... zou ie twee maten hanteren? en ons, ongelovigen, 'natuurlijk' nooit dezelfde 'geloofsvrijheid' geven, die gelovigen wel hebben, en hun schijnbaar het recht geeft ons land kapot te maken.

Fatsoenlijke mensen geven niet toe aan terreur. Fatsoenlijke mensen herdenken de dood van Theo en Pim. Fatsoenlijke mensen walgen van geloofsgeweld.

Fatsoenlijke mensen stemmen pvv.

De pvv is niet 'tegen de islam' maar tegen alle geloven die oproepen tot geweld tot hun core bussiness hebben verheven. En in nederland is het enige geloof dat oproept tot geweld: de islam.

Geld de wet ook voor moslims, of staan gelovigen officieel boven de wet in nederland? en? zijn oproepen tot geweld legaal? nee heh? wanneer gaan dan de moskee"en dicht?

zodra de wet ook geld voor gelovigen. Zodra geloven GEEN excuus meer is, om de wet te breken.

Moslims moeten zich aan de wet houden. Oproepen tot geweld is illegaal. Iedere moslim die voorleest uit de koran roept op tot geweld.

Als Job Cohen de islam niet verbied, wegens 'geloofsvrijheid', zal het niet lang duren, of ook de aanhang van Wilders zal zich DEZELFDE rechten toeeigenen, als die de gelovigen AL JAREN kado hebben gekregen van lieden als Job Cohen.

Als Job Cohen weigert op te treden tegen het geweld van de islam, zal dat de rest van nederland onherroepelijk tot het bot toe polariseren.

De islam roept op tot geweld.
Wilders klaagt over dat geweld.

Wie denkt u dat Job Cohen nu eens flink gaat aanpakken? en met wie Job Cohen eens een goed pak thee gaat drinken?

de pvda heeft ons land genoeg kapot gemaakt. Stop nu eens met dat eeuwige symptoombestrijden (Wilders aanpakken) en ga de OORZAAK van de ellende (het geloofsgeweld en de kolonisatiedrang van de islam) aanpakken.....

leg nou eens EEN keer dezelfde lat, die je legt langs wilders (mag niet oproepen tot geweld! mag niet discrimineren! mag niemand uitsluiten!) ook eens langs de islam...

waarom hanteert de pvda twee maten, discrimineerd ze ongelovigen en autochtonen aan de lopende band? en dan naar Wilders wijzen omdat die 'discrimineerd'??