of 59318 LinkedIn

Een dagje campagne

Zoals iedereen weet is het campagnetijd, en als kandidaat Kamerlid heb je in de laatste weken voor de verkiezingen geen moment rust. Dat vind ik niet erg, want campagne voeren is een van mijn favoriete bezigheden als politicus.

Sinds eind april ben ik bijna dagelijks op pad in het land. Afgelopen week heb ik bijvoorbeeld campagne gevoerd in Amsterdam, Rotterdam, Tilburg, Alphen aan de Rijn en Spijkenisse. Mensen ontmoeten, gesprekken voeren, flyers uitdelen, en (in mijn geval) handen schudden (mijn doel is om als nummer 33 op de PvdA lijst 33,000 handen te schudden in 33 dagen), daar gaat het om!

 

Afgelopen zaterdag had ik een drukke, maar erg mooie dag. In Rotterdam was ik in Ahoy aanwezig bij het 25-jarige jubileumcongres van OCaN. Het congres stond in het teken van Antilliaanse en Arubaanse jongeren in Nederland. Op de agenda stonden oude en nieuwe thema’s die spelen onder Antilliaanse en Arubaanse jongeren. Ook waren er diverse workshops georganiseerd met uiteenlopende thema’s, waaronder politiek, werkgelegenheid, ondernemerschap en onderwijs.

 

Vervolgens naar Amsterdam om daar de PvdA-campagne in Zuidoost te ondersteunen waar ik rond drie uur aan kwam. Samen met Marcel La Rose, stadsdeelvoorzitter van Zuidoost, en Elvira Sweet, oud-stadsdeelvoorzitter van Zuidoost, heb ik geflyerd op de Ganzenhoef markt, waar we ook Sharon Dijksma tegen kwamen. De PvdA campagne is duidelijk overal dit jaar!

 

Daarna een gesprek met docenten en leerlingen over de toekomst en de kansen van het onderwijs. Er zijn veel kansen om met beide handen aan te grijpen, maar ook veel zaken die beter kunnen. Betere afstemming in het onderwijs was in dit gesprek de rode draad. Ook heb ik voor een groep leerlingen een toespraak gehouden over het belang van onderwijs en kunst en cultuur voor zelfontplooiing. Er werden goede vragen gesteld vanuit de zaal. Hoe krijg je meer jonge mensen geïnteresseerd om in het onderwijs te gaan werken? Op welke manier wordt er geïnvesteerd in het onderwijs?

 

Over deze vragen werd uitvoerig gedebatteerd en ik heb deze twee vragen gecombineerd, want door jonge goed geschoolde mensen een prikkel te geven om een paar jaar voor de klas te gaan staan kan de kwaliteit van het onderwijs aanzienlijk verbeteren.

 

Mijn dag sloot ik af met een bezoek aan het Vriendengenootschap Nederland-Antillen-Aruba die een bijeenkomst had georganiseerd in Hotel Breukelen. Gespreksthema was ouder worden in Nederland. Rond half twaalf was ik weer thuis. En zondag weer vroeg op om weer een dag campagne te voeren. Nog anderhalve week te gaan.

Informatie uit de Tweede Kamer gecombineerd met achtergronddossiers en het laatste politieke nieuws.

Informatie ter oriëntatie op een bezoek, uitleg over hoe wetten tot stand komen en een rondgang door de geschiedenis van de Staten-Generaal.

Kijk nu op www.tweedekamer.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door TIP! (...) op
En welke resultaten mogen we van u verwachten, bijvoorbeeld:
- wat levert het al die mensen op dat zij u de hand hebben geschud?
- wat heeft het debat met het onderwijs, voor het onderwijs opgeleverd? "Ik heb deze twee vragen gecombineerd" en wat vervolgens ermee gedaan? Weer meegenomen naar weer een overleg?!?!?
- en wat mag het Vriendengenootschap nu verwachten?
Kort door de bocht, heeft u een prima tijdverdrijf gehad wat de gemeenschap een hoop geld heeft gekost zonder resultaat voor deze zelfde gemeenschap te mogen verwachten. Persoonlijk vind ik dat deze persoonlijke PR campagnes in eigen tijd, voor eigen kosten moeten gaan, zoek maar een sponsor, ik wil deze niet zijn!