of 59761 LinkedIn

Anderhalve meter (1)

1 reactie

Al meer dan twintig jaar lees ik BB. Nooit heb ik me genoodzaakt gevoeld om te reageren op de meestal informatieve en genuanceerde inhoud.

Het schrijfsel van Wouter Boonstra (BB nr. 9) maakte me zo verontwaardigd, dat ik nu toch aan het typen ben geslagen. Boonstra schrijft over de aanpak in Zweden en constateert dan:” Die aanpak-eveneens een politieke keuze - kost weliswaar een paar duizend doden, maar de economie blijft redelijk overeind en….”(einde citaat). Ik vind deze constatering van een ongelooflijk cynisme getuigen. Het sterven van mensen, meestal ook nog na verschrikkelijk lijden , mag nooit gereduceerd worden tot getallen, die je kunt afzetten tegen economische schade in Euro’s. Bovendien is het nog maar de vraag of deze stelling van Boonstra ook op langere termijn houdbaar is. Ik ben geen deskundige, maar de reacties van bv. de burgemeesters van Rotterdam en Amsterdam klinken een stuk volwassener dan het betoog van meneer Boonstra. Zij steunen het voorzichtige beleid van de Nederlandse overheid en zijn open over wat dat van ons als inwoners van dit mooie land vraagt. Een doembeeld, dat we robots worden, die ons via looplijnen moeten gaan bewegen is volstrekte onzin. Dat kan ik na ruim drie weken me houden aan de anderhalve meter uit eigen ervaring vaststellen. Ik ben het overigens met Boonstra eens , dat in een democratie het uiteindelijk de politiek is die keuzes maakt. Dat je je daarbij laat adviseren is ook vanzelfsprekend. (Had Boonstra ook moeten doen voor hij zijn verhaal schreef) Ik heb ook niemand deze stelling horen betwisten. Ook Rutte niet.

Kees Feenstra, ex-wethouder gemeente Heerenveen 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door cri (adv. jur.) op
Een wat bozige reactie uit Heerenveen op een betoog van de redacteur dat je ook anders zou moeten lezen. Is de Nederlandse aanpak beter dan die van Zweden: is het resultaat in doden wellicht niet hetzelfde maar is de economische schade aan Zweden en het hele platleggen van ons economisch en sociale leven niet veler malen minder met hetzelfde resultaat. Nederland kiest voor aanpak van wellicht gelijk of wat minder doden maar hiernaast voor een uit de hand gelopen financiele ramp (recessie) die nog vele jaren zal doorwerken. Ik weet het: het is allemaal geen populaire praat en je bent in de redenering van de heer feenstra een weldenkend verstandig mens als je Rutte volgt aan de hand van zijn selecte adviesgroep en daarbij geen vraagtekens stelt: betreffende dat Rutte soms wel volgt en soms niet, niet zelf nadenkt want de adviezen van de zg deskundigen nou daar kun je en moet je gewoon buitengewoon kritisch in zijn als wij kijken naar de urgentie, ontbrekende kennis maar toch grote woorden en vergaande maatregelen, de inconsistentie en de vreemde aberraties en lacunes. En wat weten de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam überhaupt over het virus behalve dat zij op dezelfde denklijn zitten als dhr. Feenstra. Dus hulde aan deze dwarsdenker zijnde dhr Boonstra!