of 65101 LinkedIn

Vreemd went

Alberdingk Thijm, Aptroot, Van Ardenne. Beentjes, Bekooij, Van Bohemen, Bovenlander, Brandsteder, Van Breemen, Brenninkmeijer, Buikhuizen.
Cleton, Cliteur, Corbijn, Cottaar, Cramer.

Van Dantzig, Van Doornik, Dreesmann, Van Duinkerken, Duits.
Froger.
Van Gulik. Italiaander.
Van Keulen, Van Kleef, De Kluis, De Kool, Kwant.
Lampe, De Liefde, Van Lotringen, Van Luxemburg.
Muller, Morée. Noorman.Van Ogtrop.
Peek, Pieket, Piekhaar, Portegies, Van Praag, Pruis.
Sinkel, Smit, Sneijder, Spanjer, De Swaaf.
Tokki.
Van Venetiën, Van Vlaanderen, De Vlaming, Vlemminx.
De Waal.
Van Zanten, Zuurmond, Van Zweden.

Van a tot z streken hun verre voorvaderen ooit neer in ons kikkerlandje: Duitse immigranten, verdreven Hugonoten, gelukszoekers en wat al niet. Vele generaties later zijn de families erin geslaagd te aarden op onze klei- en zandgronden en zijn ze in niets te onderscheiden van ‘rasechte’ Nederlanders. Voor zover ze hem niet zelf hebben gegrepen, hebben ze van hun omgeving de kans gekregen te integreren. In de komende nummers besteden we in de redactionele kolommen aandacht aan wat de nieuwe stroom migranten zou helpen om een plek in onze maatschappij te vinden. Dat ze ooit weer terugkeren naar hun land van herkomst, lijkt immers een illusie. Aan de hand van de ervaringen van onder andere Rateb, Amra en Sala laten we zien hoe vluchtelingen uit Afghanistan, Bosnië, Iran en andere onveilige landen daarin zijn geslaagd en nu de publieke zaak dienen. Overheidswerkgevers kunnen het voorbeeld geven, terwijl de nieuwe Nederlanders op hun beurt fungeren als een rolmodel voor nog nieuwere landgenoten.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Rob van Riessen op
Hans Bekkers. Dank je wel. Prachtig. Zijn wij immers niet allen een vreemdeling en gelijk? Je benoeming in namen is een mooi voorbeeld.
Door Godwin op
Weet je wie ook immigrant was?
Door Charley de Jong (straatadvokaat) op
Zonder instroom van Vlamingen hadden wij geen Gouden Eeuw gehad. Zij hadden een toegevoegde waarde in kennis, ervaring, ambacht, cultuur, talent en geld.
Wij moeten terug naar af. Onze internationale verdragen zijn gebaseerd op humanitaire gronden. Wat je ziet instromen is het tegenovergestelde nl. de Sariah.
"Wij zijn hier, wij blijven hier. En jullie gaan voor ons zorgen". Integreren? Wij gaan lekker onze gang, niemand zegt er iets van zonder uitgemaakt te worden voor facist.
De toegevoegde waarde nu lijkt op een zelfgenoegzame zelfbevrediging.
Om ze als vluchteling in de media te noemen geven we ze automatisch al een status, zonder dat ze bij de poort gescreend worden.
Wat het mag kosten? Dijselbloem heeft nog een paar miljard over, die door ons als belastingbetalers bijeen gebracht zijn. Daklozen en andere kwetsbare burgers zijn nu ineens ondergeschikt aan de massaliteit van instroom en problemen in de thuislanden.
Zelfbeschikking van eigen volk wordt ontkend en te vondeling gelegd. Sociale verworvenheden verbannen we toch naar de geschiedenisboekjes.
En de VN, die houdt zich liever bezig met 17 niet-relevante soft-targets.
Hoe meer je iets goed regelt, hoe meer je ook aan je succes ten onder zal gaan.


Door Jan Beltrum op
Deze groep asielzoekers is van een geheel ander karakter dan de genoemden. Hun cultuur is niet-westers en hun godsdienst is een (fanatieke) leidraad tegenover een Nederlandse bevolking die een deel van haar identiteit (o.m. door secularisatie) kwijt is. Het grootste gevaar is dat deze bevolkingsgroepen van verschillende etniciteit en godsdienst diepgewortelde tegenstellingen kennen en hun problemen importeren in Nederland. In het Midden-Oosten vecht iedereen tegen iedereen. Dat schrikbeeld dreigt voor Europa over 10 a 20 jaar. Dit is geen bangmakerij, maar een beeld dat helaas realiteit kan worden.