bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen hindert goed bestuur

Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen hindert goed bestuur

01 april 2014

AfbeeldingOp zoek naar oplossingen voor publiek domein

Met het wetsontwerp Bestuur en toezicht rechtspersonen wil het kabinet de kwaliteit van bestuur en toezicht versterken bij stichtingen en verenigingen. Het wetsvoorstel gaat daaraan zeker bijdragen, maar er kleeft ook een nadeel aan. In het publieke domein kan de wet namelijk goed bestuur – ofgood governance– in de weg staan.

De wet onderstreept het belang van toezicht op financiële en inhoudelijke prestaties en op de risico’s die organisaties lopen. Zo staan de organisatiebelangen centraal, terwijl non-profitorganisaties ook heel duidelijk maatschappelijke belangen hebben. Daarnaast wordt in het wetsontwerp onderschat dat toezicht houden op én adviseren van het bestuur niet goed samengaan.

KplusV heeft twee oplossingen onder elkaar gezet om deze kanttekeningen te verhelpen. Nieuwsgierig daarnaar? Lees dan onze whitepaper ‘Wet Bestuur en toezicht hindert goed bestuur; op zoek naar oplossingen voor publiek domein’.

De beste oplossing voor uw organisatie? Die werken we graag samen met u uit! Voor meer informatie belt u onze adviseurs Geert van DijkHenry Potman of Piet van Zijl, via telefoonnummer: 026-355 13 55.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.