Advertentie

Ook geen PVV'ers op Haagse nieuwjaarsreceptie

PVV boycot de nieuwjaarsreceptie wegens de hoge kosten. De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie kost de gemeente 125.000 euro, belachelijke hoop geld volgens de PVV.

07 december 2011

De gemeenteraadsfractie van de PVV in Den Haag boycot opnieuw de nieuwjaarsreceptie in de stad. Dat liet raadslid Machiel de Graaf dinsdag weten. Ook op de vorige nieuwjaarsreceptie lieten de PVV'ers zich wegens de hoge kosten niet zien.

125 duizend euro
Den Haag heeft voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie 125.000 euro begroot. ,,De PVV vindt dat een belachelijke hoop geld, zeker in tijden van crisis’’, aldus De Graaf. Hagenaars kunnen zich voor de bijeenkomst aanmelden via de website. Er is beperkt plaats.

Duurder

In Almere, een andere gemeente waar de PVV goed is vertegenwoordigd, heeft de plaatselijke PVV eveneens besloten de komende nieuwjaarsreceptie aan zich voorbij te laten gaan. Daar zijn de kosten begroot op ruim 60.563 euro, waarvan de gemeente 50.438 euro voor haar rekening neemt. Volgens de PVV daar is de komende receptie duurder dan die van begin dit jaar. Ook toen ging de PVV niet.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Niek / jurist
Net als @Willem ben ik niet zo gecharmeerd van de PVV maar hier hebben ze een punt. Gemeentebesturen pakken altijd flink uit bij recepties, opening van gebouwen. Allemaal bedoeld om lekker in de schijnwerpers te gaan staan op kosten van de gemeenschap. En dan maar hopen dat je opnieuw gekozen wordt. Jan met de Pet heeft hier niets aan. De recepties worden alleen maar bezocht door representanten van organisaties die van de gemeente afhankelijk zijn, zoals subsidie-ontvangers, gasten die een graantje denken mee te pikken van de komende opdrachten (het MKB-gilde bijvoorbeeld), ambtenaren die een wit voetje willen halen en een verdwaalde burger. Als het echt crisis is, moet je dit soort dingen laten want anders kun je het de burger niet uitleggen want die wordt financieel gepakt komend jaar
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Johan / pensioen
het is gods geklaagd dat dit allemaal kan hoeveel euro is het landelijk? hoeveel mensen die in de bijstand zitten kan je daar mee helpen of wat de denken van de zorg alles is duurder geworden wij (arbeiders) moeten maar bezuinigen maar de elite!!!!!! schande ik hoop dat ieder een die bij de volgende verkiezingen alleen maar PVV stemd gewoon een partij voor heel nederland

en zeg nou niet dat is niet goed zijn wij dan als nederlander zo stom om gewoon alles te pikken wat een kabinet beslist die mensen zijn door ons gekozen voor onze belangen en niet om hun zakken te vullen
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Willem Kamps
Hoewel de receptie vermoedelijk een stuk gezelliger zal zijn zonder die schreeuwers, moet ik ze nageven het een mooi signaal te vinden. Talloze Haagse ambtenaren krijgen ontslag aangezegd, maar het college gaat voor een exorbitant bedrag vrolijk toosten op het nieuwe jaar. Onvoorstelbaar.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie