Advertentie

Ontslagen directeur Rochdale stapt naar rechter

Ex-directeur Hubert Möllenkamp van de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale vecht zijn ontslag aan bij de rechter. Dat liet zijn advocate Jolien van Woudenberg woensdag weten. Volgens haar zijn de beschuldigingen aan het adres van haar cliënt onjuist.

04 februari 2009

Dubieuze transacties
De raad van commissarissen van Rochdale maakte zondag bekend Möllenkamp op staande voet te ontslaan. Die maatregel volgde op intern onderzoek waaruit bleek dat hij mogelijk betrokken was bij enkele dubieuze vastgoedtransacties.

 

Jachthaven
Interim-bestuurder Gerard Erents van Rochdale zei woensdag dat Rochdale bureau Deloitte onderzoek laat doen naar bijna twintig dubieuze vastgoedtransacties waarbij Möllenkamp was betrokken. Dat is meer dan de corporatie eerder meldde. Het aantal neemt mogelijk zelfs nog verder toe. Een van de transacties is de aankoop van een jachthaven en een stuk grond bij de Nieuwe Meer in Amsterdam voor bijna 4 miljoen euro. Ook onderzoekt Deloitte de overname van een voormalig bedrijfspand van Elsevier aan de ringweg A10.

 

Tekort aan toezicht
Möllenkamp had een mandaat om namens het bestuur van Rochdale transacties te doen tot 50 miljoen euro, aldus Erents. De raad van commissarissen, die verantwoordelijk was voor het toezicht op Möllenkamps handelen, besloot dinsdag al in zijn geheel af te treden. De vereniging van corporaties Aedes noemt het vertrek van de toezichthouders 'de juiste conclusie', aldus voorzitter Willem van Leeuwen. 'De inmiddels bekende informatie rechtvaardigt de conclusie dat het toezicht is tekortgeschoten.' Volgens hem wil dat nog niet zeggen 'dat er reden is om te twijfelen aan de integriteit van de raad. Dat is een andere kwestie.'

 

Naast het onderzoek van Deloitte lopen nog een onderzoek vanuit het ministerie van Volkshuisvesting naar het gedrag van Möllenkamp en een onderzoek naar de mate van toezicht van de raad van commissarissen.

 

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Ad Kerkhof / advocaat
Je hoeft geen heilige te zijn om in te zien dat deze directeur van een non-profitinstelling bepaald niet integer heeft gehandeld. Een directeur van een woningcorporatie hoort zich niet te verplaatsen in een Maserati of een Audi A8. Hier zijn grenzen overschreden. Dat deze man zijn ontslag nog durft aan te vechten kan alleen maar voor de bühne zijn.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie