Advertentie

OM wil Van Rey voor drie ton plukken

De Roermondse oud-wethouder Jos van Rey moet woensdag voor de rechtbank in Rotterdam verschijnen in een ontnemingszaak. Het Openbaar Ministerie wil geld terugzien als gevolg van zijn eerdere veroordeling wegens corruptie, stembusfraude, lekken van vertrouwelijke informatie en witwassen.

06 juli 2018

De Roermondse oud-wethouder Jos van Rey moet woensdag voor de rechtbank in Rotterdam verschijnen in een ontnemingszaak. Het Openbaar Ministerie wil geld terugzien als gevolg van zijn eerdere veroordeling wegens corruptie, stembusfraude, lekken van vertrouwelijke informatie en witwassen.

Veroordeeld tot 1 jaar voorwaardelijk

De betrokken partijen willen niet zeggen om welk bedrag het gaat, maar volgens de Limburgse omroep L1 gaat het om ruim 296.000 euro. Van Rey werd vorig jaar in hoger beroep veroordeeld tot een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf. Hij zou giften hebben aangenomen van zijn vriend Piet van Pol, die projecten voor de gemeente realiseerde. Daarnaast is hij veroordeeld voor onder meer het lekken van vertrouwelijke informatie uit de sollicitatieprocedure voor een nieuwe burgemeester in Roermond. (ANP)

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Bernard
Ik ken ook iemand uit de politiek die giften heeft aangenomen. Ene A. Pechtold, die van een bevriende relatie een appartement kreeg ter waarde van 135.000 euro (althans dat zegt A.; deskundigen schatten de waarde op minimaal het dubbele, dus 270.000 euro).Ben benieuwd wanneer het OM deze A. gaat plukken. O wacht, het OM heeft nog niet eens een zaak aangespannen tegen A.Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Bernard
Ja hoor; daar gaan we weer; Josje van Rey moet hangen. Die giften van Piet van Pol was echt een onzinverhaal; Dat Van Rey in Monaco in het hotelappartement bij Van Pol mocht blijven slapen etc. Echt waterdunne flauwekul. Dat lekken van 'vertrouwelijke informatie'uit de sollicitatieprocedure zegt me niets omdat ik een voorstander ben transparantie bij sollicitaties op een burgemeesterspost. Dat het delen of openbaar aken van deze informatie strafbaar is is echt schandalig. En waar komt dat witwassen nu weer opeens vandaan? Tegen degenen die zeggen je moet de schijn al vermijden wil ik zeggen dat alleen de norm in het strafrecht of een afgesproken code ertoe doet. Al het andere niet.

En inderdaad zoals BertG aangeeft; Waarom Pechtold niet? Belastingontdijking, schenden van de verplichting geschenken boven 50 euro te melden en aannemen van een gift van een Canadese diplomaat terwijl Nederland met Canada onderhandelt over een handelsverdrag. Wie hier de echte schurk is laat zich raden. Van Rey heeft zijn eigen stijl, is een macher en het type van de vrije jongen. Niet iedereen kan daar tegen maar hij is in Roermond wel populair en daar zal een reden voor zijn,
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie