of 59281 LinkedIn

Zwolle mag meedenken met coalitie

Net zoals in onder andere Cranendonck en Amsterdam mogen Zwollenaren meedenken over een nieuw coalitieprogramma. Zij kunnen reageren op een visie ‘de Schets van Zwolle 2030’, die de basis vormt voor het nieuwe coalitieprogramma.

Net zoals in onder meer Amsterdam en Cranendonck mogen ook inwoners van Zwolle meedenken over een nieuw coalitieprogramma. Zwollenaren kunnen reageren op een visie ‘de Schets van Zwolle 2030’, die de basis vormt voor het nieuwe coalitieprogramma.

Vergezichten

De onderhandelaars van ChristenUnie, GroenLinks, Swollwacht en VVD hebben onder leiding van formateur Janco Cnossen een visie opgesteld voor de ontwikkeling van Zwolle. In die visie worden vergezichten beschreven zoals: ‘In 2030 zien wij een duurzame stad, die zichzelf kan dragen. Die minder afhankelijk is van anderen en meer zelfvoorzienend’ en ‘In 2030 zien wij een zelfbewust Zwolle, deel van een grotere regio en boegbeeld van die regio.’

 

Verleiden

Een nieuw college wil de komende vier jaar belangrijke stappen zetten ‘op weg naar het Zwolle in 2030 zoals wij dat voor ons zien’. De beoogde coalitiepartners willen ‘inwoners, bedrijven en instellingen in stad en regio verleiden om samen met ons te werken aan de toekomst en die kansen en mogelijkheden te verzilveren’. Zeven grote ontwikkelingen worden onderscheiden die de agenda voor de komende vier moet gaan bepalen, zoals duurzame, fysieke en sociale ontwikkelingen.

 

Mening

Tot 1 mei kunnen inwoners van Zwolle hun mening over de visie geven. Maar ook als er andere punten zijn die niet in het coalitieprogramma mogen ontbreken, kan dat schriftelijk of per mail worden aangegeven.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.