Advertentie

Zuidplas schorst derde medewerker na seksrel

Een derde medewerker van de gemeente Zuidplas is geschorst na het verschijnen van filmpjes op sociale media. Op de video's is te zien hoe meerdere mensen seks hebben in het gemeentehuis.

21 augustus 2020
Seks.jpg

Een derde medewerker van de gemeente Zuidplas is geschorst na het verschijnen van filmpjes op sociale media. Op de video's is te zien hoe meerdere mensen seks hebben in het gemeentehuis.

Filmpjes

De twee mensen die eerst werden geschorst, werken bij team handhaving. Volgens de gemeente werkt de derde persoon op een andere afdeling. De filmpjes zijn gemaakt door jongeren. Vanaf de parkeerplaats van het gemeentehuis konden ze door de ramen de seksuele handelingen volgen. In een verlichte ruimte verrichten twee personen de daad en een verdieping hoger zijn twee anderen bezig.

 

Enorme impact

De gemeente Zuidplas laat uitzoeken wie allemaal betrokken zijn geweest bij het seksincident. Locoburgemeester Jan Verbeek noemt de handelingen ontoelaatbaar en zegt dat het een enorme impact heeft op de gemeentelijke organisatie.

 

Hulp

Zuidplas is een fusiegemeente, die tussen Rotterdam en Gouda ligt. De gemeente is in 2010 ontstaan door het samengaan van Nieuwerkerk aan den IJssel, Moordrecht en Zevenhuizen-Moerkapelle. Buurgemeenten hebben hulp aangeboden om het team handhavers weer op sterkte te krijgen na de schorsingen. (ANP)

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Wendeline Cleven / fvrijwillig freelance schrijver.
Noem dit gebeuren op hol geslagen hersenen van medewerkers die toch al zwaar zijn verloederd. Flinke sancties zijn wel op hun plaats. Samen de liefde bedrijven als ontspanning kun je natuurlijk alrijd als een moderne vorm van samenwerken zien. Had dan op zin minst een hotelkamer gehuurd met meerdere mensen, Ten tijde van corona is dit natuurlijk ook niet echt verstandig. Een goede voorbeeld functie is voor ambtenaren wel op hun plaats zou ik zeggen. Zeker nu. Geneer u diep.
Jan
KInderachtig om zo hard op te treden. Het gebeurde toch niet in werktijd? Indien toch, laat ze dat uurtje dan inhalen en wijs ze erop het voortaan niet zo zichtbaar te doen. Maar om ze te schorsen en het ook nog naar buiten te brengen, gaat veel te ver. Wat een preutse gemeente.
Advertentie