of 60831 LinkedIn

Zuid-Holland ziet 'goede redenen' voor samenvoeging

Het bestuur van de provincie Zuid-Holland vindt het volkomen denkbaar dat deze provincie wordt samengevoegd met andere provincies.
Reageer

Het dagelijks bestuur van de provincie Zuid-Holland is niet per definitie negatief over het kabinetsplan de 12 provincies om te vormen tot vijf landsdelen. Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Gedeputeerde Staten (GS) spraken er dinsdag over.

Volkomen denkbaar
Volgens GS van Zuid-Holland zijn er in het westen van Nederland ,,goede redenen’’ voor de samenvoegingen. Het bestuur zegt het ,,volkomen denkbaar’’ te vinden dat Zuid-Holland opgaat in een groter geheel. Wel moet de inhoud voorop staan in de discussie en moet de minister nu ook een consequente invulling en een duidelijk eindbeeld van de landsdelen geven.

Tegenstand
De eerste provincies die Plasterk wil samenvoegen zijn Noord-Holland, Utrecht en Flevoland. Dat moet dan voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2015 gebeuren. In die provincies is nogal wat tegenstand tegen het plan. Noord-Holland wil onder voorwaarden wel meewerken aan zo'n fusie, Flevoland is er tegen en Utrecht wil er een referendum over houden.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.