Advertentie

Zorgbestuurders fors boven Balkenende-norm

Bestuurders van zorginstellingen verdienen meer dan de Balkenende-norm. Ook zitten ze boven de hoogste salarisschaal in de beloningscode die de zorgsector vorig jaar zelf opgestelde. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerde inventarisatie van jaarverslagen van de zorginstellingen door Het Financieele Dagblad.

02 augustus 2010
Zorgsector
Gemiddeld verdienden bestuurders van algemene en academische ziekenhuizen in 2009 zo'n 241.000 euro, ruim 50.000 euro boven de Balkenende-norm. De zorgsector valt strikt genomen niet onder die norm, afgelopen jaar is een eigen code vastgesteld waarin is opgenomen dat de hoogste salarisschaal 190.000 euro is, met een uitloop tot 245.000 euro in bijzondere gevallen. De leden hebben dit goedgekeurd.

Topverdieners
Wander Blaauw, bestuursvoorzitter van de zorggroep Noorderbreedte behoort met een jaarinkomen van 367.173 euro in 2009 tot de topverdieners. Emile Lohman, bestuursvoorzitter van het Universitair Medisch Centrum St Radboud, is met een inkomen van 365.931 euro ook een van de topverdieners.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jack / Bouwkundige
Schandalig en a-sociaal. Niemand is zo goed dat hij/zij 10 x zoveel moet verdienen als een ander die er hard voor moet werken. Veel werk voor deze 'heren' wordt bovendien door 'derden' gedaan.
HMC van Heusen-Smulders / Managementondersteuner Algemeen & Communicatie
Had iemand dan de illusie dat dit soort mannen te beperken waren door eigen ingestelde maatregelen?!?!?!?!?
Geldt hier niet gewoon als altijd de regel: degene die het bepaald, is de eerste die afwijkt!?!?!?
En wie ziet op dit niveau nog toe!?!?!?!?
Het is vastgelegd dus verantwoordbaar!?!?!?
Oude jongens krentenbrood!
Veel wijsheid toegewenst!
H. Karelsen / belastingdeurwaarder
Ach ja, en dus maar bezuinigen op de zorg en "de handen aan het bed"
En mochten we zelf ooit een keer hulpbehoevend worden, dan hebben ze genoeg geld bij elkaar gegraaid voor particuliere hulp/verpleging.
Vanaf heden heten al die gasten dan ook niet grootverdieners, want verdienen doen ze het echt niet, maar groot-graaiers !!.
Schandelijk gewoon.
Advertentie