of 60775 LinkedIn

Zoon Halsema 'was aan het klieren'

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema ontkent dat haar vijftienjarige zoon een gewapende inbraak heeft gepleegd. Ook is volgens haar geen sprake van een doofpot.
11 reacties

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema ontkent dat haar vijftienjarige zoon een gewapende inbraak heeft gepleegd. Ook is volgens haar geen sprake van een doofpot.

Klieren
Dat schrijft Halsema in een brief aan alle Amsterdammers. Volgens Halsema was haar zoon samen met vriendjes aan het 'klieren' en selfies aan het maken met een nepwapen. Uit verveling drongen zij een verlaten woonboot binnen en spoten ze brandblussers leeg.'De politie is op de overlast af gekomen, mijn zoon is gaan rennen, heeft paniekerig het nepwapen weggegooid, is toen alsnog gestopt en ingerekend. Daarmee heeft hij de wet overtreden - hij had het nepwapen niet bij zich mogen hebben en hij had de verlaten boot niet mogen betreden - en daarvoor zal hij de gevolgen moeten dragen.'

 

Discreet

Halsema ontkent dat zij de politie zou hebben gevraagd de naam af te schermen. Wel hoopte ze dat 'men discreet zou zijn omdat mijn functie mijn zoon kwetsbaar maakt voor publiciteit die hem jaren kan achtervolgen.'

Geen verstrengeling

De inbraak van half juli en de arrestatie van haar zoon heeft Halsema direct gemeld bij de gemeentesecretaris en het integriteitsbureau van de gemeente. 'Omdat ik geen enkele verstrengeling wil laten ontstaan tussen mijn bezorgdheid als moeder en mijn verantwoordelijkheid als burgemeester. In de driehoek heb ik er niet over gesproken, aan de commissaris en de hoofdofficier heb ik laten weten dat wij als ouders de zaak met de dienstdoende beambten afhandelen.'

Privékwestie
Halsema zegt dat er geen doofpot is. 'Er is sprake van een privékwestie, van een jongen van vijftien jaar wiens gegevens in vergelijkbare zaken nooit openbaar zouden zijn gemaakt.' (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ben (Jurist) op
Karel, waar zie jij de haatkaart? Binnenlands bestuur kon hier toch niet omheen. Veel reacties zijn nogal eens kort door de bocht, ook van mij en dat geef ik grif toe. Maar meteen random meningen als haat te bestempelen vind ik framing.
Door Arie op
Er lopen wel meer mensen met wapens rond in onze hoofdstad.
Door Karel op
Wat een vreselijke haat-reacties zijn er geplaatst. Terwijl toch duidelijk is dat een zich misdragend15-jarig kind dat niet de pech heeft de burgemeester als moeder te hebben altijd buiten de publiciteit blijft bij een strafzaak. Binnenlands Bestuur had er beter aan gedaan de Telegraaf niet na te doen.
Door P.Jansen op
Die linkse arrogante dictatuur van (Halsema van) GroenLinks moet ophouden. Halsema is zeker met stinkend vliegtuig met vakantie naar Afrika gegaan. Nu ineens geen klimaatgezeur.
Door Ben (jurist) op
Slecht geschreven brief van Halsema en het was wel degelijk een inbraak ongeacht de intentie en de zoon was in het bezit van een mes en een nepwapen. De brief had ook niet op gemeentepapier geschreven mogen worden want ze reageert niet als burgemeester maar als moeder. Vraag blijft waarom de zoon onder een pseudoniem is ingeschreven en waarom het bijna een maand heeft geduurd voor het naar buiten kwam. Halsema had dit ook binnen twee dagen na het incident met een persbericht naar buiten kunnen brengen. Daarom; prima actie van de Telegraaf. En als watcher dit een non onderwerp noemt waarom reageert hij dan? Het verzwijgen van Halsema is wel een onderwerp! Hier zit wel de geur van een doofpot aan en natuurlijk moet een burgemeester dit zelf op eigen initiatief naar buiten brengen.
Door Hans op
Er zijn maar heel weinig moeders die als hun kind ergens van verdacht wordt een brief aan alle inwoners kunnen c.q. mogen schrijven;zij dus weer wel. Bovendien loopt ze het onderzoek en een eventuele rechtsgang voor de voeten; ongehoord in zo'n functie.
Door Jan op
Belachelijk en van het niveau van de Telegraaf dat Binnenlands Bestuur hier aandacht aan schenkt. Maar een mooie brief van Halsema!
Door Spijker (n.v.t..) op
Misschien 'de peperdure advocaat' inwisselen voor professionele opvoedkundigen?

Door Wottsjer (Watcher) op
Is het een idee bij non-onderwerpen als deze de mogelijkheid te reageren uitte zeten om te voorkomen dat de goegemeente weer eens leeg loopt in overbodig gejeremieer?
Door Linden op
belachelijke reactie