of 58952 LinkedIn

Zoektocht naar nieuw onderkomen gemeente Waalre

Het gemeentehuis werd verwoest door een brand verwoest. Waalre zoekt nu een tijdelijk onderkomen voor het personeel van de gemeente.
1 reactie

De gemeente Waalre zoekt ,,met man en macht'' naar een tijdelijk onderkomen waar burgers voor diensten terechtkunnen. Volgens een woordvoerder van de gemeente is dat geen eenvoudige opgave.

Nachtwerk
,,Een organisatie als de onze kan niet in het eerste het beste gebouw om de hoek terecht'', zei hij. Het streven is om donderdag een onderkomen gevonden te hebben waar inwoners terechtkunnen. ,,Dat wordt nachtwerk'', aldus de zegsman.

Paspoorten
Het ambtelijke apparaat van Waalre bestaat uit 130 medewerkers. Een deel van hen is met vakantie. Een ander deel leverde woensdag de meest uiteenlopende hand- en spandiensten op een externe locatie. Weer anderen zijn naar huis gestuurd. De gemeente doet er alles aan om waardevolle documenten zoals paspoorten die bij de brand beschadigd of vernietigd zijn zo snel mogelijk te vervangen.

Ondermijning
In Waalre en weide omgeving is met grote ontzetting gereageerd na de brandstichting op het gemeentehuis. De brand legde in de nacht van dinsdag op woensdag na een vermoedelijke aanslag met twee auto's het monumentale pand voor het grootste deel in de as. De aanleiding is nog onbekend, de daders zijn nog niet gevonden. Een ondermijning van de rechtsstaat, zo noemt locoburgemeester Ton Bonouvrié de aanval op het gemeentehuis. ,,Het is buitenproportioneel en onaanvaardbaar."

Bewaking
Ook de Brabantse Commissaris van de Koningin Wim van de Donk is ontzet over het feit dat er sprake is van opzet bij de brand in Waalre. In contact tussen de Commissaris ende ministers Ivo Opstelten (VVD, Veiligheid en Justitie) en Liesbeth Spies (CDA, Binnenlandse zaken) hebben beide bewindslieden alle medewerking toegezegd bij het onderzoek naar de brand. Het huis van de burgemeester wordt bewaakt.

Geen gevaarlijke stoffen
De politie is direct na de brand begonnen met technisch onderzoek. Dat richt zich onder meer op de twee auto's die op het pand zijn ingereden; een bij de hoofdingang, de ander bij de nooduitgang. Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De servers en het archief zijn bij de brand gespaard. Dat geldt ook voor de gegevens die dinsdag zijn verwerkt. Welke papieren wel in vlammen zijn opgegaan, is nog niet bekend.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Paul van der Hart (oud-ambtenaar) op
Ik snap dat Waalre landelijk gelegen is, maar is het echt een weide omgeving?

En is dat dan ook weid en zeid bekend?

Want dat zou fein zein.