of 64204 LinkedIn

Zes gedeputeerden in Limburg

Het college van Gedeputeerde Staten van Limburg telt nu zes in plaats van vijf gedeputeerden. Zowel CDA, VVD en PvdA leveren twee bestuurders.
2 reacties

Limburg heeft een nieuw college van gedeputeerde staten (GS) en bestaat nu uit zes bestuurders. Dat is er een meer dan voor de breuk met de PVV.

 

Deputés

De VVD krijgt er in het nieuwe college een gedeputeerde bij. De nieuwe coalitiepartij PvdA krijgt twee gedeputeerden. De drie coalitiepartijen CDA, VVD en PvdA leveren daarmee elk twee deputés, zoals ze in Limburg worden genoemd. Tot nieuwe gedeputeerden werden benoemd Erik Koppe voor de VVD, en Bert Kersten en Peter van Dijk voor de PvdA. De zittende gedeputeerden Mark Verheijen (VVD), Noël Lebens (CDA) en Patrick van den Broeck (CDA) bleven aan.

 

Nipt

De nieuwe coalitie heeft één stem meerderheid in de Staten, maar wordt gesteund door de tweemansfractie 50Plus en de Onafhankelijke Statenfractie Limburg van het uit de PVV opgestapte statenlid Harm Uringa.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door jackie op
De regentencultuur van het CDA in optima forma : alles uit de kast om maar in de pluche door te gaan. En dan zetten we er gewoon nog één extra bestuurder bij. Is zeker een nieuwe stijl van bezuinigen door het CDA dat momenteel overal de nullijn voor ambtenaren loopt rond te kwaken.
Door Publieke Omroep ( linkse kliek) op
Nou gefeliciteerd hoor, en hou je rug goed in de gaten, met het CDA in de buurt.

Vacatures

Van onze partners