of 59229 LinkedIn

Zandvoortse wethouder stapt op na omstreden donatie

De Zandvoortse wethouder Gerard Kuipers (economie en toerisme, D66) is opgestapt. De partij vindt dat de integriteit van het college in het geding is, nu collega-wethouder Joop Berendsen (Ouderen Partij Zandvoort) ondanks een kritische motie is aangebleven.

De Zandvoortse wethouder Gerard Kuipers (economie en toerisme, D66) is opgestapt. De partij vindt dat de integriteit van het college in het geding is, nu collega-wethouder Joop Berendsen (Ouderen Partij Zandvoort) ondanks een kritische motie is aangebleven.

Omstreden donatie 

Steen des aanstoots is een donatie in verkiezingstijd van 4.500 euro aan de Ouderen Partij Zandvoort (OPZ). Het geld was afkomstig van een van de belanghebbenden bij de ontwikkeling van het Watertorenplein, een dossier dat de Zandvoortse politiek al langer splijt en waarover eerder al drie andere wethouders struikelden.  

Niet ver genoeg
Het Zandvoortse college besloot na uitlekken van het nieuws om Berendsen van het Watertorenplein-dossier af te halen. Maar dat ging een aantal partijen in de Zandvoortse gemeenteraad niet ver genoeg. PVV, PvdA, GBZ en coalitiepartij D66 dienden woensdagavond een motie van wantrouwen in. Die motie kreeg geen meerderheid in de raad.

 

Vertrouwen
Daarop besloot de fractie van D66 de eigen wethouder terug te trekken. ‘Ik sta vierkant achter dit besluit van mijn fractie’, laat Kuipers weten. ‘Het vertrouwen van de burger in de politiek hoort bij dit soort zaken voorop te staan, niet de wens om door te besturen. (…) Dit is in ieder geval niet meer het bestuur waar de fractie van D66 deel van wil uitmaken.’ Het Zandvoortse college bestaat nu nog uit OPZ, CDA en VVD.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Toine Goossens (Toezichthouder gedrag en moraal) op
Integriteit gaat de hele gemeente aan

Daar heeft men in Zandvoort duidelijk nog geen kaas van gegeten. Het wordt hoog tijd dat zowel lokale politieke partijen als colleges van B&W verantwoorden gaan afleggen.

De kwaliteit en integriteit van de lokale bestuurlijke besluitvorming dient altijd gegarandeerd te zijn.
Door Astrid van der Veld (Raadslid) op
Helaas weet niet iedereen alle feiten, het gaat niet alleen maar om de donatie van een belanghebbende bij dit project, na ja, hoofdpijndossier. Het wordt tijd dat de geheimhouding er af gaat!
Door Alexander (oud-raadslid) op
Vreemde politieke gang van zaken. De stap van deze wethouder is bestuurlijk gezien terecht en zuiver. Ik begrijp dat mensen steeds minder vertrouwen krijgen in politiek. De houding van het zittende bestuur is niet zuiver.
Door J. de Niet (fin.adv.) op
Het is onbegrijpelijk dat de burgemeester als man die boven de partijen staat en hoeder is van goed overheidsbestuur, hier niet keihard heeft ingegrepen. Zandvoort staat weer op de kaart als penoze gemeente.