Advertentie

Zaanstad maakt gevaarlijke meetfout bij kermisattracties

Door een fout in de vergunningverlening door de gemeente Zaanstad zijn twee kermisattracties te dicht op elkaar geplaatst.

07 september 2013

Op de vrijdag begonnen kermis in Zaanstad zijn twee attracties te dicht bij elkaar geplaatst. De Mission Space en de Gladiator tegelijk laten draaien, dat is te gevaarlijk. De gemeente en de exploitanten hebben daarom afgesproken dat de attracties om de dag gaan draaien.

Iets fout gegaan
Een woordvoerster van de gemeente zei dat het probleem vrijdag aan het licht kwam. De attracties zijn tientallen meters hoog en hebben dus de ruimte nodig. Bij het toewijzen van de plaatsen is iets fout gegaan. De kermis staat op de Burcht, in het centrum van Zaandam, en duurt tot en met 15 september.

Om de beurt
Volgens de gemeentewoordvoerster zal er nog wel verder worden gepraat met de exploitanten, maar is voorlopig voor de 'om-de-beurtoplossing' gekozen. Vrijdagavond draait de Mission Space. Liefhebbers van de Gladiator kunnen zaterdag aan hun trekken komen.

Niet veilig genoeg
De gemeente liet later nog weten dat er ook is gedacht aan het verplaatsen van één van de toestellen, of het om beurten achter elkaar draaien. Maar dat was niet mogelijk en ook niet veilig genoeg. Het om de dag draaien blijft dus tot de slotdag, zondag 15 september. De gemeente onderzoekt nog wat er is misgegaan bij het plaatsen van de attracties.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Bert van der Slagmulder
Zorgt de gemeente er in het vervolg zelf ook voor dat de kermisexploitanten hun verantwoordelijkheid nemen? Heel fijn dat de overheid controleert, maar de kermisuitbaters kunnen toch zelf ook zien dat hun (eigen!) attracties te dicht op elkaar staan?
Advertentie