of 62284 LinkedIn

'Woonwagenbewoners daders Waalre slechts geruchten'

De advocaat van de woonwagenbewoners in Waalre zegt dat de beschuldigingen slechts geruchten zijn. De NOS meldde dat bronnen bij het OM weten wie de daders zijn van de aanslag op het gemeentehuis, maar er is te weinig bewijs.
Reageer

Advocaat Peter van de Laar van de woonwagenbewoners in Waalre gelooft niets van nieuwe berichten over hun vermeende betrokkenheid bij de aanslag op het gemeentehuis in Waalre in juli. ,,Volgens mij zijn het gewoon geruchten'', zei hij woensdag.

Geen arrestaties

,,Als justitie echt aanwijzingen heeft in zo’n zaak, dan ik me niet voorstellen dat er geen arrestaties plaatsvinden'', legde Van de Laar uit. Het monumentale deel van het gemeentehuis in Waalre brandde volledig uit na een aanslag op woensdag 18 juli. Daarbij reden twee auto's het gemeentehuis binnen.

 

Te weinig bewijs

Het NOS Journaal meldde woensdagavond op basis van bronnen binnen het Openbaar Ministerie dat de daders van de aanslag bekend zijn, maar dat er te weinig bewijs is. De daders komen van een woonwagenkamp in de buurt van Den Bosch en ze handelden in opdracht van een prominente bewoner van het kamp in Waalre.


Ruzie met gemeente

Het Openbaar Ministerie denkt dat er een direct verband is tussen de ruzie van de woonwagenbewoners in Waalre met de gemeente, aldus de NOS. De woonwagenbewoners in Waalre worden vanaf het eerste moment regelmatig in verband gebracht met de brand. De politie gaat woensdagavond niet in op de inhoud van de nieuwe berichten. Ook burgemeester Henri de Wijkerslooth van Waalre wil niet reageren.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners