of 63946 LinkedIn

Wolfsen mag toch blijven

De Utrechtse coalitie van PvdA, GroenLinks en D66 vindt dat burgemeester Aleid Wolfsen grote fouten heeft gemaakt in de zaak rond een homostel dat door jongeren werd weggepest. Toch blijven de partijen Wolfsen (PvdA) steunen, bleek in de nacht van donderdag op vrijdag na urenlang overleg.
1 reactie
De Utrechtse coalitie van PvdA, GroenLinks en D66 vindt dat burgemeester Aleid Wolfsen grote fouten heeft gemaakt in de zaak rond een homostel dat door jongeren werd weggepest. Toch blijven de partijen Wolfsen (PvdA) steunen, bleek in de nacht van donderdag op vrijdag na urenlang overleg.

Grote fouten
In een gezamenlijke motie stelt de coalitie dat Wolfsen grote fouten heeft gemaakt. De burgemeester heeft het maatschappelijk belang onvoldoende zichtbaar en krachtig benadrukt en had binnen het overleg met het Openbaar Ministerie en de politie meer de leiding moeten nemen, aldus de partijen.

'Motie van afscheid'
Een motie van afkeuring van de VVD, het CDA en de ChristenUnie ging de coalitiepartijen te ver. Ze willen een punt achter de kwestie zetten, aldus fractievoorzitter van GroenLinks Marry Mos. Leefbaar Utrecht, SP en Groep Kuijper zijn alle vertrouwen in Wolfsen kwijt en kwamen met een 'motie van afscheid', die eveneens werd afgewezen.

Door stof
Wolfsen moest in het debat diep door het stof. Hij zei de gang van zaken te betreuren, beloofde beterschap en maakte nogmaals excuses ,,voor alle fouten". De kritiek op Wolfsen richtte zich niet alleen op diens aanpak van de pesterijen, die volgens de voltallige raad gebrekkig was, maar ook vanwege het vernietigen van verslagen van overleggen tussen Wolfsen, de politie en het OM. De burgemeester gaf toe dat door een fout in het archiefsysteem inderdaad per abuis documenten zijn vernietigd, maar dat dit geen gevolgen had voor de reconstructie van de zaak.

Teleurgesteld
Het homostel dat uit hun huis in Utrecht door jongeren werd weggepest, is teleurgesteld dat burgemeester Aleid Wolfsen in de nacht van donderdag op vrijdag uiteindelijk de steun heeft gekregen van een meerderheid van de gemeenteraad over de kwestie. ,,De raad heeft gesproken en jee wat

teleurstellend. Kunnen we hier als Utrecht trots op zijn?’’, luidt de reactie van het stel op hun twitteraccount HansenTon.


Civiele procedure
,,Gelukkig komt er nog een civiele procedure’’, laten ze verder weten. Ook kondigen ze aan de foto bij hun account te zullen veranderen. Daarop zit het stel met Wolfsen aan tafel tijdens een buurtpicknick. Ze willen Wolfsen niet meer zien, zeggen ze.


Geen vervolging
Ondanks meerdere aangiften kwam het nooit tot een zaak tegen de jonge daders, tot frustratie van de mannen. Ze stapten naar de rechter om strafvervolging af te dwingen, maar begin juli bepaalde het gerechtshof in Arnhem dat het te laat was om alsnog goed onderzoek te doen. Wel was het hof het met de mannen eens dat het OM kansen heeft laten liggen.
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hendrik op
Het lijkt mij voor de heer Wolfsen lastig om zijn functie als raadsvoorzitter uit te oefenen. Bij de oppositie heeft hij blijkbaar geen draagvlak meer. Daarmee wordt hij meer collegevoorzitter en wordt het moeilijk boven de partijen te staan.