of 64231 LinkedIn

Wolfsen keert niet terug voor asbestcrisis

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht blijft op zijn vakantieadres. Een beleidsteam, bestaande uit politie, brandweer, woningcorporatie Mitros en de gemeente overlegde eerder op de dag of Wolfsen vanwege de asbestcrisis teruggeroepen moest worden. Besloten werd dat dat niet nodig was. Wolfsen zou momenteel in Engeland zijn.

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht blijft op zijn vakantieadres. Een beleidsteam, bestaande uit politie, brandweer, woningcorporatie Mitros en de gemeente overlegde eerder op de dag of Wolfsen vanwege de asbestcrisis teruggeroepen moest worden. Besloten werd dat dat niet nodig was. Wolfsen zou momenteel in Engeland zijn.

Isabella
In Utrecht heerst alom tevredenheid over de stevige aanpak van de loco-burgemeester Gilbert Isabella. Hij is tevens de verantwoordelijk wethouder in deze kwestie en dus volgens de gemeente de eerstaangewezen persoon. Wolfsen laat zich wel voortdurend op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de Utrechtse wijk Kanaleneiland.


Heel plezierig
Fractievoorzitter Vincent Oldenborg van Leefbaar Utrecht vindt het “heel plezierig” dat Wolfsen er niet is. ‘Isabella doet het heel goed. Openbare Orde en Veiligheid doet hij er nu bij. Er gaan wel dingen mis in de communicatie, maar hij doet zijn best.' Enigszins vilein antwoordt Oldenborg op de vraag of Wolfsen moet terugkomen: 'Volgens mij wordt hij niet gemist.’

Robuust
Ook vice-fractievoorzitter Willem Buunk (VVD) is tevreden over Isabella. ‘Wij zijn positief over de stevige, robuuste aanpak van locoburgemeester Isabella. Dat is wel eens anders geweest.' Hij wijst erop dat de buurt meteen is afgezet en twee pelotons ME paraat waren. 'De informatievoorziening kon beter, maar dat is later rechtgezet. Het is natuurlijk speculeren hoe de burgemeester dit gedaan zou hebben.’

Onvoldoende voorbereid
Buunk kan nu niet goed beoordelen of Wolfsen terug moet komen. ‘Als het beleidsteam dat wil, vind ik dat prima. Morgen horen wij meer over de situatie in een aparte raadsbijeenkomst. We hebben ook een hoop vragen.’ De VVD had in 2008 al vragen gesteld over de aanpak van asbest in renovatiewoningen. ‘Dat ging over de aanpak en verdeling van de verantwoordelijkheden tussen de gemeente en Mitros. We kregen toen antwoorden in algemene zin, dus dat dit pas zou spelen bij de daadwerkelijke aanpak. Mitros lijkt nu onvoldoende voorbereid op de situatie.’

Vakantie Mitros-directeur
Eerder was er sprake van dat directeur Rob Rotscheid van Mitros ook op vakantie was gegaan. Hierover was Buunk niet te spreken. ‘Ik vind dat hoogst ongelukkig en het verbaast me ook zeer. Juist Mitros is hier de eerstverantwoordelijke. We hebben veel vragen en twijfels over hun handelen. Zij zijn verantwoordelijk voor een veilige woonomgeving. Dan moet je zo’n vakantie een paar dagen uitstellen.’ Oldenborg ziet het als verantwoordelijkheid van Mitros zelf. ‘Misschien hebben ze alles heel goed geregeld, maar ik kan me voorstellen dat zeker getroffen mensen hier raar van opkijken.’ Inmiddels is duidelijk dat directeur Rotscheid niet op vakantie is gegaan.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door roland op
"In Utrecht heerst alom tevredenheid over de stevige aanpak van de loco-burgemeester Gilbert Isabella" Verbijsterd als je ziet hoe chaotisch de ontruiming gebeurde met een willekeurige afsluiting van de wijk. Veiligheid boven alles heet dat. Volkomen doorgeslagen voor een grote gemeente zonder gevoel voor verhoudingen.
Door Rik van Druten (woordvoerder) op
Laat burgemeester Wolfsen in hemelsnaam wegblijven, als de gemeenteraad met uitzondering van de communicatie tevreden is over het optreden van locoburgemeester Isabella. Juist op dat punt slaat de burgemeester keer op keer de plank mis.

Vacatures

Van onze partners