of 64120 LinkedIn

Wolfsen keert niet terug voor asbestcrisis

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht blijft op zijn vakantieadres. Een beleidsteam, bestaande uit politie, brandweer, woningcorporatie Mitros en de gemeente overlegde eerder op de dag of Wolfsen vanwege de asbestcrisis teruggeroepen moest worden. Besloten werd dat dat niet nodig was. Wolfsen zou momenteel in Engeland zijn.

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht blijft op zijn vakantieadres. Een beleidsteam, bestaande uit politie, brandweer, woningcorporatie Mitros en de gemeente overlegde eerder op de dag of Wolfsen vanwege de asbestcrisis teruggeroepen moest worden. Besloten werd dat dat niet nodig was. Wolfsen zou momenteel in Engeland zijn.

Isabella
In Utrecht heerst alom tevredenheid over de stevige aanpak van de loco-burgemeester Gilbert Isabella. Hij is tevens de verantwoordelijk wethouder in deze kwestie en dus volgens de gemeente de eerstaangewezen persoon. Wolfsen laat zich wel voortdurend op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de Utrechtse wijk Kanaleneiland.


Heel plezierig
Fractievoorzitter Vincent Oldenborg van Leefbaar Utrecht vindt het “heel plezierig” dat Wolfsen er niet is. ‘Isabella doet het heel goed. Openbare Orde en Veiligheid doet hij er nu bij. Er gaan wel dingen mis in de communicatie, maar hij doet zijn best.' Enigszins vilein antwoordt Oldenborg op de vraag of Wolfsen moet terugkomen: 'Volgens mij wordt hij niet gemist.’

Robuust
Ook vice-fractievoorzitter Willem Buunk (VVD) is tevreden over Isabella. ‘Wij zijn positief over de stevige, robuuste aanpak van locoburgemeester Isabella. Dat is wel eens anders geweest.' Hij wijst erop dat de buurt meteen is afgezet en twee pelotons ME paraat waren. 'De informatievoorziening kon beter, maar dat is later rechtgezet. Het is natuurlijk speculeren hoe de burgemeester dit gedaan zou hebben.’

Onvoldoende voorbereid
Buunk kan nu niet goed beoordelen of Wolfsen terug moet komen. ‘Als het beleidsteam dat wil, vind ik dat prima. Morgen horen wij meer over de situatie in een aparte raadsbijeenkomst. We hebben ook een hoop vragen.’ De VVD had in 2008 al vragen gesteld over de aanpak van asbest in renovatiewoningen. ‘Dat ging over de aanpak en verdeling van de verantwoordelijkheden tussen de gemeente en Mitros. We kregen toen antwoorden in algemene zin, dus dat dit pas zou spelen bij de daadwerkelijke aanpak. Mitros lijkt nu onvoldoende voorbereid op de situatie.’

Vakantie Mitros-directeur
Eerder was er sprake van dat directeur Rob Rotscheid van Mitros ook op vakantie was gegaan. Hierover was Buunk niet te spreken. ‘Ik vind dat hoogst ongelukkig en het verbaast me ook zeer. Juist Mitros is hier de eerstverantwoordelijke. We hebben veel vragen en twijfels over hun handelen. Zij zijn verantwoordelijk voor een veilige woonomgeving. Dan moet je zo’n vakantie een paar dagen uitstellen.’ Oldenborg ziet het als verantwoordelijkheid van Mitros zelf. ‘Misschien hebben ze alles heel goed geregeld, maar ik kan me voorstellen dat zeker getroffen mensen hier raar van opkijken.’ Inmiddels is duidelijk dat directeur Rotscheid niet op vakantie is gegaan.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door foreigner op
@Jan

Al buiten geweest dit jaar, Jan?
Nee zeker.
Door Jan op
Kijk, daarvoor heb je nu een loco-burgemeester. Er is dus geen enkele reden om Wolfsen te laten terugkeren. En evenmin voor de hysterische reacties op de voortzetting van zijn vakantie.
Door Ton van Meurs (Bestuuusadviseur) op
Ik denk dat het tijd wordt dat de heer Wolfsen zijn conclusies trekt. Burgemeester van een grote stad als Utrecht zijn is na gebleken niet zijn sterkste kant.
ik ben benieuwd naar wat zijn directe adviseurs hem hebben geadviseerd. Ik kan me zo voorstellen dat dat niet is..blijft maar in Engeland !
Door Niels op
En ook maar meteen een spoeddebatje in de tweede kamer doen....?
Door frederiquer rentenaar (betrokken burger) op
Aleid Wolfsen had eens moeten informeren bij Jan Mans hoe je als burgemeester moet reageren op calamiteiten.
Door M. de Winde op
Burgemeester Wolfsen hoort natuurlijk gewoon in zijn stad bij calamiteiten. En hij schittert dus door afwezigheid. Ik begrijp de loco burgemeester wel hoor, hij hoop natuurlijk gauw op de stoel van Wolfsen te zitten.
Wolfsen heeft al te vaak geblunderd en wat mij betreft is dit zijn grootste blunder.
Door Hannes Haganum (Betrokken ambtenaar) op
Denken die Utrechtse politici nu echt dat de bevolking respecteert zal opbrengen voor een gemeentebestuur dat de ME inzet om hun woonomgeving te barricaderen alsof het om de Gazastrook gaat ? En meneer Aleid Wolfsen heeft gewoon een totaal fout beroepskeuze gemaakt waar helaas al veel Utrechtenaren al de dupe van zijn geworden. Zo'n bestuurder kun je missen als kiespijn.
Door Ra op
Dat is nou wat je noemt een "gekozen" Pvda bestuurder, lol @ onderstaande.
Door gj verkleij op
onbegrijpelijk dat je bij zo'n calamiteit niet gewoon uit jezelf terugkomt.
het is niet niks als een hele wijk wordt ontruimd.
een soort van rampgebied dus.
en dan zit je niet aan de andere kant van de wereld, maar (volgens de media) gewoon bij de buren in groot brittannie.
eigenlijk kun je van deze blunderaar niet anders verwachten.
jammer, dat utrecht na veel topburgemeesters (de ranitz, vonhoff, opstelten, brouwer, zo'n prutser heeft benoemd.
tja als je eigenlijk geen keuze bij zijn aanstelling hebt....
gelukkig loopt zijn ambtstermijn bijna af.
wie hem wil herbenoemen.......
we zoeken echt een burgervader/-moeder!!!

Vacatures

Van onze partners