Advertentie

Wolfsen heeft 'buikpijn' van wegpestzaak

Burgemeester Aleid Wolfsen heeft buikpijn van de zaak rondom het weggepeste homostel uit Leidsche Rijn. Dat zei hij in antwoord op een vragenvuur vanuit de raad

30 augustus 2011
Burgemeester Aleid Wolfsen heeft ‘buikpijn’ van de zaak rondom het weggepeste homostel uit Leidsche Rijn. Dat zei hij dinsdag in antwoord op een vragenvuur vanuit de raad. Het Openbaar Ministerie (OM) en de politie beloofden beterschap. Er was ondanks kritische vragen geen vuurwerk tijdens de raadsinformatiebijeenkomst in het Utrechtse stadhuis.
Onvolledig dossier
De zogenoemde driehoek, die bestaat uit de burgemeester, justitie en de politie, gaf nogmaals toe op vier punten fouten te hebben gemaakt. Officier van Justitie Susanne Terporten erkende dat ze een onvolledig dossier naar het gerechtshof in Arnhem had gestuurd. Terporten zei dat het OM de werkwijze daarna heeft aangepast.

Gebrek aan bewijs
Volgens Wolfsen heeft er een ,,veelheid van interventies" plaatsgehad, maar is de driehoek gestuit op gebrek aan bewijs, gebrek aan getuigenverklaringen en de grenzen van het strafrecht. Dat het de driehoek niet is gelukt het vertrouwen van het homostel te winnen, ziet hij als het belangrijkste punt waarop is gefaald.

Misser
Dat pas na 8 maanden een getuige werd gehoord, noemde politiechef Johan van Renswoude ,,ronduit een misser". Hij zei dat de de politie flink met de neus op de feiten is gedrukt en beloofde ,,nog niet klaar te zijn" met de jongens die het stel wegpestten.

Camera's
De raad had vooral technische vragen over hoe is gereageerd op aangiften en meldingen. Er was veel aandacht voor de rol van de wijkagent en voor het ophangen van 'heimelijk opgestelde' opsporingscamera's in de wijk, wat pas laat gebeurde. Wolfsen gaf vrijdag al toe dat die te laat zijn geplaatst.

Geen genoegdoening
Ton Daalhuizen, een van de twee belaagde mannen, zei na afloop ,,geen genoegdoening" te voelen over de verklaring van de driehoek.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Henri Okken / Hoogeveense burger.
Falend beleid overheid instantie's grootste oorzaak!. Weg pesten, geen prioriteit voor de overheid. Wij hebben in Nederland veel instantie;s die elke maand hun hand op houden, te veel om te omschrijven!. Daar ligt het grootste probleem, men werkt langs elkaar heen. De fouten stapelen zich op!. De overheid die zelf de problemen groter maakt. De politie staat met hun handen in hun zakken , en neemt de bevolking niet serieus. Op z'n zachts gezegd een puinhoop. De appel valt niet ver van de boom!. overheid begin bij u zelf !. Vriendelijke groet, Klokken luider misbruik praktijken Hoogeveen Drenthe.

H. Okken.

Advertentie