of 61869 LinkedIn

‘Witte week’ in Brussel

Het Europees Parlement heeft alle commissievergaderingen geschrapt voor komende week: het is een ´white week´ vanwege het coronavirus. Ook de plenaire vergadering is eind maart weer in Brussel, weer met een ingekorte agenda.

Het Europees Parlement heeft alle commissievergaderingen geschrapt voor komende week: het is een ´white week´ vanwege het coronavirus. Tot op heden is een externe medewerker getroffen door het virus. Ook de plenaire vergadering is eind maart weer in Brussel, weer met een ingekorte agenda. In plaats 30 maart tot 2 april en vergadert het parlement alleen op de middag van 1 april en de ochtend van 2 april.

Dat gebeurde deze week ook al waardoor het veel rustiger was in de gangen en zalen van het Europees Parlement dan voor de coronacrisis. Alleen leden en medewerkers die er beroepsmatig moesten zijn en journalisten mochten er in.

  

Zes besmettingen

Bij de Europese Commissie zijn tot op heden zes coronagevallen. Mensen op hun afdelingen en hun partners werken preventief in thuisisolatie.

Intussen heeft de Europese Commissie deze week een pakket maatregelen aangekondigd. Dagelijks heeft de Europese Commissie een videoconferentie met de volksgezondheidsministers. Ook verzamelt de Commissie een team van epidemiologen voor advies op Europees niveau. Verder inventariseert de Europese Commissie de voorraden van. beschermende uitrustingen en beademingsapparatuur. Ook is er 140 miljoen euro uit publiek en privaat geld gemobiliseerd voor onderzoek naar vaccins, diagnose en behandeling.

  

Comité van de Regio’s

Het Comité van de Regio´s (CvdR) heeft de plenaire sessie die gepland stond voor 25 en 26 maart tot nader order uitgesteld. Over andere evenementen komt snel meer informatie.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners