Bengevoord, geboren in Winterswijk, is nu nog fractievoorzitter van GroenLinks in Tilburg en sinds 2010 directeur van een familiepretpark in Hengelo (Overijssel). Hij wordt door de vertrouwenscommissie omschreven als 'ambitieus en enthousiast' en gezegend met een 'natuurlijk leiderschap'. Bengevoord is de partner van acteur Arijan van Bavel, bekend als Adje uit de shows van Paul de Leeuw. Minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk en de commissaris van de Koning in Gelderland, Clemens Cornielje, moeten zich nog over de voordracht buigen.

Jongste burgemeester  nu

Op dit moment is Ben Visser de jongste burgemeester van Nederland. Hij was 31 toen hij in 2013 werd benoemd in Scherpenzeel. De benoeming tot burgemeester op jonge leeftijd heeft in het verleden meer dan eens goed uitgepakt. De Delftse burgemeester en oud-minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt was 33 toen ze in 1994 burgemeester van Schipluiden werd.

Jongst burgemeester ooit

Ex-minister van Justitie en voormalig burgemeester van Rotterdam Ivo Opstelten was 28 jaar toen hij in 1972 werd benoemd tot burgemeester van het Drentse Dalen. De jongste burgemeester in de Nederlandse geschiedenis was Frederik Allard Ebbinge Wubben, die in 1811 op twintigjarige leeftijd werd benoemd tot burgemeester van Staphorst. (ANP)