Advertentie

Wietpas kost Maastricht half miljoen aan parkeergeld

Maastricht heeft een half miljoen euro minder inkomsten aan boetes en parkeergelden sinds de wietpas is ingevoerd.

06 november 2012

Mede als gevolg van de invoering van de wietpas is Maastricht tot nog toe ruim een half miljoen euro aan inkomsten uit boetes en parkeergelden misgelopen. Er zijn dit jaar 4000 boetes minder uitgeschreven, goed voor ongeveer 2 ton, en sinds mei zijn er voor straatparkeren 140.000 parkeerkaartjes minder verkocht, goed voor 340.000 euro.

Minder fout parkeren
Dat zei een woordvoerder van de gemeente Maastricht dinsdag naar aanleiding van berichten in de Limburgse kranten. Hij benadrukte dat nog niet duidelijk is wat het aandeel van de wietpas in de vermindering van de inkomsten is. Wel ziet hij een sterke vermindering van het fout parkeren en van het parkeren in zijn algemeenheid in de binnenstad sinds de invoering van de wietpas.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Burger
Schandalig natuurlijk ! Dat de gemeente dit als melkkoe hantereerd. Je betaald al veel om auto te rijden en nou moet je ook veel betalen om te stoppen !

En dan praat ik nog niet eens over die belachelijke tarieven die je per heel uur moet betalen, terwijl er maar enkele minuten over het uur geparkeerd is.

Het wordt zo een nationale melkkoe die zo honderden miljoenen uit de zakken van de automobilisten klopt.

Lekker makkelijk zo, om je begroting aan te vullen. We schrijven wat lekker extra bonnetjes uit.

Volgens heeft de bedoeling van blauw op straat en andere doel.

Onno, denk eens lekker na ! en doe wat nuttigs !
Boris
maar euh John...de gemeente, dat zijn de inwoners van Maastricht toch. Die lui die zich volksvertegenwoordiger noemen, of die benoemd zijn door De Kroon en niet gekozen, kunnen toch weggestuurd worden?!
Burger
Kon dit maar ! Helaas die volksvertegenwoordigers van gemeente bepalen zelf of en hoeveel er parkeergeld geheven mag worden (lees: een lekkere gemeentekas spekken). De gemeente zien dit als een verheerlijking en zullen niet gauw "nee" zeggen, tegen dit (wan)beleid.
Albert Verlinde / first lady Maastricht
Ik zei het toch Onno!
Advertentie