of 64120 LinkedIn

Wethouders Enschede bedreigd om komst azc

Het gaat om wethouders die betrokken zijn bij de aanbouw van het azc, waarvoor de gemeenteraad vorige maand toestemming gaf. Het is de bedoeling dat het centrum voor zeshonderd vluchtelingen volgend jaar mei klaar is. Het zou er tien jaar blijven staan, aldus de zegsman.
3 reacties

Drie wethouders in Enschede zijn meermalen bedreigd door tegenstanders van het daar geplande asielzoekerscentrum (azc). Dat zei een woordvoerder van de gemeente woensdag na een bericht hierover in Tubantia.

Aanbouw azc
Het gaat om wethouders die betrokken zijn bij de aanbouw van het azc, waarvoor de gemeenteraad vorige maand toestemming gaf. Het is de bedoeling dat het centrum voor zeshonderd vluchtelingen volgend jaar mei klaar is. Het zou er tien jaar blijven staan, aldus de zegsman.

Geen aangifte
Volgens hem moet vooral wethouder Jurgen van Houdt, die nauw betrokken is bij het asielbeleid, het ontgelden op sociale media en op voorlichtingsbijeenkomsten. De woordvoerder wilde niets zeggen over de aard van de bedreigingen. Ook kon hij niets zeggen over eventuele beveiligingsmaatregelen en of de gemeente aangifte heeft gedaan. De wethouder zelf heeft als persoon geen aangifte gedaan, aldus de gemeentewoordvoerder.

Spandoeken
De laatste weken lieten tegenstanders van het te bouwen azc geregeld van zich horen. Vooral de protestgroep AZC Alert Enschede is actief, aldus de woordvoerder. Maar volgens hem zijn er in Enschede ook veel mensen die de bouw van het asielcentrum wel toejuichen. Woensdagochtend hingen op de plek waar het centrum moet komen meerdere spandoeken met leuzen tegen het azc. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Henk op
Populist Wilders kent geen verantwoordelijkheid - bewijst dit voordurend - en zet slechts mensen tegen elkaar op. Hij maakt misbruik van kwetsbare mensen, gewone mensen zonder opleiding en zonder kritisch verstand, om zijn afkeurenswaardige manier van politiek bedrijven van steun te (laten) voorzien. Het is een democratische opgave voor een ieder met gezond verstand om er voor te zorgen - in debatten en gesprekken in de samenleving, ook via sociale media - dat Wilders tegenspel krijgt.
Door Jeroen op
Wilders oproep tot verzet van september jl. heeft tot nu toe dus geleid tot intimidatie van medeburgers, verbaal – en fysiek geweld jegens medeburgers, bestormingen van raadzalen (waarbij Purmerend het dieptepunt was) waarbij men zich zeer intimiderend opstelde jegens raadsleden en wethouders, normale mensen spreken hierbij dan terecht over “verstoring van het democratische proces”.
Als we vervolgens kijken naar een groot deel van de de mensen die Wilders oproep tot verzet in de praktijk brengen dan lopen de “koude rillingen je over de rug”.
Iedereen heeft vandaag de dag terecht vragen met betrekking tot dit enorme probleem maar laten we de discussie wel op een normale respectvolle manier blijven voeren.
Door anand (adviseur) op
Ik ben benieuwd hoe we uiteindelijk tot een passende oplossing voor alle partijen moeten komen.
De nieuwe politieke correctheid is asielzoekers (de meesten hoog opgeleid) zijn van harte welkom. Tegenstanders moet je serieus nemen, dit zijn bezorgde mensen.
Vroeger werden ze islamofoob of PVV er genoemd.