of 59250 LinkedIn

Wethouders Breda stappen op

Nadat GroenLinks de stekker uit het college trok.
2 reacties
De wethouders van de gemeente Breda zijn donderdag opgestapt. Aanleiding is de crisis in de coalitie, die ontstond nadat de fractie van GroenLinks het vertrouwen in de coalitie had opgezegd. De wethouders zeggen nu niet meer genoeg draagvlak in de gemeenteraad te voelen.

Yves de Boer informateur
Het demissionaire college handelt de lopende zaken af tot er een nieuwe coalitie is gevormd. De grootste fractie in de raad, de VVD, heeft donderdag het voortouw genomen door oud-gedeputeerde Yves de Boer als informateur voor te dragen.

Museumfusie

GroenLinks trok woensdag de stekker uit de samenwerking. Aanleiding was onenigheid over de fusie van twee musea in de stad, Museum of the Image (MOTI) en Breda's Museum. Daarnaast stelde de partij dat de coalitie recentelijk 'vooral bezig leek met overleven'. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door doornroosje24 (floormanager) op
Hoezo links niet goed menen. Het rechtse beleid bezuinigd Nederland kapot en heeft een voorzitter die een groep rechtse ministers in dictatuur genaamd EU, voorzit olv Duitsland.
Ik denk eerder dat rechts het niet goed meent!
Door Jhr. Van Avezathe en Zottegem (vrolijke burger) op
Gek, maar volgens heeft Professor Elzinga nooit voorzien dat het duale stelsel ook betekende dat een lid van het college orale seks met een raadslid zou kunnen hebben. Is dat dan collegiaal bestuur ? En voor de rest is het weer als vanouds : linkse mensen met extreem grote ego's die niet in de stad en haar bewoners zijn geïnteresseerd. Links nepotisme.