Advertentie

Wethouder vertrekt na 'graai-blog'

Wethouder Rijnwoude neemt ontslag nadat een weblog had gemeld dat hij te veel heeft verdiend bij een vut-uitkering.

21 december 2012
Wethouder Job Dresden van de gemeente Rijnwoude heeft vrijdag ontslag genomen. Hij deed dat nadat een weblog had gemeld dat hij te veel heeft verdiend bij een vut-uitkering. Dat zou hebben gespeeld voor hij wethouder werd, aldus de Zuid-Hollandse gemeente.
Onafhankelijk onderzoek De gemeente laat door een onafhankelijk bureau onderzoek doen naar de financiële situatie van de PvdA’er. Hij had onder meer welzijn, onderwijs en cultuur en sociale zaken in zijn portefeuille.

Integriteit

Volgens een woordvoerster van de gemeente meldde Dresden bij zijn ontslag dat hij integriteit hoog in het vaandel heeft staan en dat hij de politiek niet wil schaden. De Alphense ondernemer en blogger Machiel van der Schoot betichtte hem op zijn weblog van ,,graaien’’

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Morsnova / inwoner
Ach, weer een. Het houdt niet op. En nu weer eens een PvdA-man. Als ik de blog goed lees staat deze man model voor veel van zijn partijgenoten. Immers, de overgrote meerderheid van de PvdA politici heeft alleen bij de overheid gewerkt of non-profit, en dus zelden enig risico gelopen. En dan krijgen ze opeens de kans om, vaak zoals de heer Dresden met behoud van de een of andere riante regeling over de ruggen van de belastingbetaler, wat bij te vangen en dan gaan de morele sluizen open. Wat zit daar toch voor psychologisch mechanisme achter? Een soort jaloezie van de kleinburger ("eindelijk mag ik ook vangen")? Sommige PvdA'ers schoppen het opeens tot directeur van een semipublieke organisatie, zoals een woningbouwvereniging, en gaan dan ondernemertje spelen van andermans geld maar wel tegen de vergoeding van ondernemers die wél risico nemen.



Het grappige is, dat sommige VVD'ers ook in opspraak komen, maar dat de culturele achtergrond verschillend is. VVD'ers komen vaak uit het bedrijfsleven en vergeten dat ze, als ze publiek bestuurder zijn, hun zakelijke belangen op afstand moeten zetten. PvdA'ers zijn vaak ambtenaren, die graag ondernemertje willen spelen (maar dat nooit echt zijn) maar alleen als ze dat kunnen combineren met de zekerheid van hun ambtenarenbestaan.
Kritikus / Geen Hagenees
# Martien: We kunnen Ralph Pans dus ook toevoegen aan het rijtje PvdA-graaiers.

Politici als Marcel van Dam, Evelien Herfskens, Wim Kok en Lodewijk de Waal en TV-presentatoren als Paul de Leeuw, Mathijs van Nieuwkerk, Jeroen Pauw en Paul Witteman gingen hem voor.

Advertentie