of 64231 LinkedIn

Wethouder Veiligheid in Rotterdams college

Het akkoord ‘Volle Kracht Vooruit’ is donderdag door de onderhandelaars Joost Eerdmans (Leefbaar), Salima Belhaj (D66) en Hugo de Jonge (CDA) in het Rotterdamse stadhuis gepresenteerd.
1 reactie

Leefbaar Rotterdam krijgt in het nieuwe college van Rotterdam een wethouder Veiligheid & Handhaving. Ook de portefeuilles Werkgelegenheid & Economie en Stedelijke Ontwikkeling en Integratie gaan naar Leefbaar. D66 levert twee wethouders (Financiën, Bestuur, Organisatie & Sport en Duurzaamheid, Mobiliteit, Haven & Cultuur). De portefeuille Onderwijs, Jeugd & Zorg gaat naar het CDA.

Volle kracht vooruit
Het akkoord ‘Volle Kracht Vooruit’ is donderdag door de onderhandelaars Joost Eerdmans (Leefbaar), Salima Belhaj (D66) en Hugo de Jonge (CDA) in het Rotterdamse stadhuis gepresenteerd. De nieuwe wethouder Veiligheid & Handhaving is voortaan samen met de burgemeester verantwoordelijk voor de veiligheid in de stad. Vrijdag wordt bekend wie de nieuwe wethouders worden.

Lokmiddelen inzetten
De coalitie wil overvallen, straatroof en inbraken stevig aanpakken, onder meer door het inzetten van lokmiddelen. Met het Openbaar Ministerie gaat het nieuwe college praten over hogere strafeisen voor veelplegers.

Minder regelzucht
De gemeentelijke organisatie wordt verder verkleind. Ondernemers wordt minder regelzucht beloofd, bewoners minder woonlasten. Er komen nieuwe vormen van directe democratie: de burgerjury, referenda, panels, enquêtes en digitale raadplegingen. Buurten en wijken krijgen het recht om lokale voorzieningen over te nemen. Op cultuur wordt niet bezuinigd.

Minder kansarmen
Het nieuwe stadsbestuur gaat een nieuw park aanleggen in de buurt van het centrum. Ook wordt gekeken naar de inrichting van het Schouwburgplein. De binnenstad wordt aantrekkelijker gemaakt als woonplek. Voor kansarmen wordt het moeilijker om zich in Rotterdam te vestigen, met name in bepaalde buurten op Zuid.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Marine op
Kansarmen zijn buitenlanders die voor gratis geld naar Nederland zijn gekomen, noem ze dan zo.

Vacatures

Van onze partners