of 59821 LinkedIn

Wethouder Van den Bosch van Steenbergen met dood bedreigd

Van den Bosch (economische zaken) legde een verklaring af over een incident maandagavond. Hij kreeg het na afloop van de raadsvergadering over de opvang van vluchtelingen aan de stok met lokale videoblogger Vladimir Hornicek.
4 reacties

Het gezin van wethouder Vincent van den Bosch van Steenbergen is woensdag met de dood bedreigd. Dat zei de wethouder woensdagavond aan het begin van een raadsvergadering.

Incident
Van den Bosch (economische zaken) legde een verklaring af over een incident maandagavond. Hij kreeg het na afloop van de raadsvergadering over de opvang van vluchtelingen aan de stok met lokale videoblogger Vladimir Hornicek. Die wilde de wethouder buiten nog wat vragen stellen, maar Van den Bosch had daar geen zin in. Er ontstond een ruzieachtige sfeer waarna de wethouder Hornicek een duw gaf.

Excuses
De vlogger bleef filmen en zette de aanvaring online met politieke ophef tot gevolg. Een aantal fracties in de raad vond dat Van den Bosch de eer aan zich zelf moest houden en moest opstappen. De wethouder bood woensdagavond zijn excuses aan voor het incident, maar hij stapt niet op. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door JK op
De wethouder heeft zijn vriendjes opgetrommeld om op dit artikel te reageren? Het is natuurlijk van de zotten dat een gefrustreerde wethouder die geen interview wenst te geven zich op deze manier laat kennen. Van interviewers en 'vloggers' blijf je af, hoe vervelend ze ook zijn. En dan heb ik het nog niet over de onheuse bejegening van een inwoner gehad van deze volksvertegenwoordiger.
Door Henk op
Moet een bestuurder het slahtoffer worden van het wangedrag van een etterbak? Als een bestuurder ervoor kiest in gevoelige omstandigheden om niet geïnterviewd te worden, dient dat gewoon te worden gerespecteerd! Wie toch een interview wil afdwingen, pleegt dan geweld. Dat moet dyuidelijk zijn.
Door Freek op
Opvallend, net als bij de voorlaatste D66-bestuurder die uit de bocht vloog (burgemeester Marc-Jan Ahne uit Ommen), wordt zijn politieke achtergrond niet vermeld.
Door Flipper op
Waarom moet die wethouder opstappen ? Pak liever die opdringerige vlogger aan. Als de wethouder buiten geen vragen meer wil beantwoorden, kun je daar idd. wel iets van vinden, maar het is zijn goed recht.

Uiteraard zijn er altijd fracties die op aftreden aandringen. Maar zijn deze fracties dan eigenlijk wel echt met de bevolking bezig ? Echt weer Nederland dit, dat in dit geval zo'n wethouder de Zwarte Piet krijgt.

Flipper