of 64120 LinkedIn

Wethouder Utrecht: Romafamilie logeerde niet gratis

Volgens wethouder Isabella van Utrecht heeft de Romafamilie Nicolich een groot deel van de kosten voor overnachtingen in hotels en vakantieparken zelf betaald.
3 reacties

De Romafamilie Nicolich heeft niet gratis gelogeerd in hotels en vakantieparken op kosten van de gemeente, maar hun deel van de gemaakte kosten netjes afbetaald. Dat benadrukte wethouder Gilbert Isabella van Utrecht in een speciaal belegde bijeenkomst, nadat AD/Utrechts Nieuwsblad meldde dat de gemeente 29.000 euro voor de twee gezinnen had uitgegeven.

Zes keer verhuizen

In een periode van een halfjaar moesten de gezinnen, onder wie een gezin met 3 jonge kinderen en een hoogzwangere vrouw, zes keer verhuizen omdat ze nergens meer terechtkonden, aldus Isabella. De gemeente schoot 29.000 euro voor huisvestingskosten voor. De gezinnen betaalden van het geld niet echter alleen verblijfskosten, maar ook diners, de huur van een film en schoonmaakkosten van een vakantiehuisje. Isabella wilde niet zeggen hoeveel geld daaraan is uitgegeven. De gemeente heeft de kosten niet uitgesplitst, zei hij.

Kwijtschelding

De familie heeft volgens afspraak per gezin 300 euro per maand afbetaald, in totaal 12.000 euro. Omdat ze zich netjes aan die afspraak hielden, besloot de gemeente om de resterende 17.000 euro kwijt te schelden. ,,Dat is een gangbare regeling", aldus Isabella. De kwestie Nicolich zorgt telkens voor ophef in Utrecht. In februari van dit jaar overleefde burgemeester Aleid Wolfsen ternauwernood een motie van afkeuring over zijn beleid in deze zaak.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ruud (landloper) op
Heb onlangs voor twee weekjes een vakantiehuisje gehuurd.
Als ik van de gemeente geen 59% van de kosten terugkrijg ga ik er een zooitje van maken.
Door monique op
ik wil mij ook graag aanmelden voor deze regeling. Waar hebben deze families trouwens die € 300 per maand van betaald? uitkering?
Door Govert Apol (Consultant arbeidsverhoudingen) op
Waar is deze “gangbare regeling” te vinden, op grond waarvan meer dan de helft van je schuld wordt kwijtgescholden als je een deel daarvan conform afspraak hebt afbetaald? Een dergelijke regeling moet dan immers voor alle Nederlanders gelden. Bij wie en op welke wijze moet ik mij aanmelden om van deze regeling gebruik te kunnen maken?