Het college van burgemeester en wethouders en de fractievoorzitters van de Urker gemeenteraad kwamen donderdag in een spoedoverleg bijeen, nadat eerder deze week de nevenfunctie van Post aan het licht was gekomen. Post, die al sinds 2010 wethouder op Urk is, had die functie niet gemeld, terwijl wethouders wel verplicht zijn om dat te doen. Post bood tijdens het overleg zijn excuses aan voor dit verzuim. Dat is geaccepteerd volgens een woordvoerder van de gemeente.

 

Verdachte

Post had volgens de gemeente zelf al besloten zich terug te trekken als wethouder zolang zijn zoon verdachte is in het onderzoek naar de drugssmokkel. De zoon ontkent dat hij wist dat de partij drugs tussen bloemen in de wagen was verstopt. Een andere Urker wethouder neemt de portefeuilles van Post (visserij, onderwijs en economische zaken) voorlopig over.

 

Onhandig

De SGP-fractie op Urk liet donderdagavond weten dat 'het niet melden van de betrokkenheid bij het bedrijf onhandig is. Het komt door de recente gebeurtenissen in een heel vervelend licht te staan'. Volgens de SGP is Post niet alleen vervoersmanager bij het bedrijf, maar ook de enige aandeelhouder van een lege BV. De fractie zal alle medewerking verlenen aan het integriteitsonderzoek 'in het belang van de waarheidsvinding, de wethouder zelf, het gemeentebestuur en het dorp', aldus een verklaring. (ANP)