of 63946 LinkedIn

Wethouder Stichtse Vecht treedt af om lening

Wethouder Jaap Verkroost (CDA) van Stichtse Vecht is dinsdagavond afgetreden. Eerder op de dag was uit een onderzoek gebleken dat hij de schijn van belangenverstrengeling had gewekt door 200.000 euro te lenen van een plaatselijke ondernemer.
2 reacties

Wethouder Jaap Verkroost (CDA) van Stichtse Vecht is dinsdagavond afgetreden. Eerder op de dag was uit een onderzoek gebleken dat hij de schijn van belangenverstrengeling had gewekt door 200.000 euro te lenen van een plaatselijke ondernemer. Het CDA is uit het college gestapt, omdat de wethouder volgens de partij geen steun kreeg van de coalitie.

Formeel niet fout
Dat Verkroost als bestuurder een fout heeft gemaakt, blijkt volgens het onderzoek uit het feit dat zijn integriteit in het geruchtencircuit in de Utrechtse plaats in twijfel is getrokken. De wethouder deed formeel echter niets verkeerds.

Snel oordeel
Verkroost bood al meteen toen de geruchten de kop opstaken zijn excuses aan voor zijn handelwijze. Burgemeester Marc Witteman meldde dinsdag dat de raad zo snel mogelijk een oordeel moest vellen over Verkroost, maar de CDA'er wilde daar niet meer op wachten.

Tweede affaire
Stichtse Vecht zit door het vertrek van het CDA met een minderheidscollege, dat zich gaat beraden op de situatie. Het is de tweede politieke affaire die Stichtse Vecht dit jaar treft. Eerder dit jaar moest VVD-fractievoorzitter Kathelijne de Kruif terugtreden, nadat zij was gearresteerd op verdenking van witwassen en lekken over de burgemeestersbenoeming. De rechter moet over deze verdenkingen nog een oordeel vellen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Mark op
Je doet niets fout (blijkt uit onderzoek), maar in de geruchten gaat dat je iets fout gedaan hebt.
Logisch dat het niveau van een gemeenteraad in het algemeen niet hoog is. Goede mensen bedenken zich wel 10x om in de gemeenteraad te gaan zitten.
Door Frank op
Nog even, en je integriteit staat al ter discussie als je als wethouder/raadslid bij de plaatselijke bakker een verjaardagstaart bestelt.