Advertentie

Wethouder ontkent thuisblijvende moslimkinderen

Wethouder Wim Kemp van Roermond ontkent dat moslimkinderen massaal zijn weggebleven van school omdat er carnaval werd gevierd.

09 februari 2013

Wethouder Wim Kemp van Onderwijs in Roermond is verbaasd over het verhaal dat moslimkinderen in de stad zich vrijdag ,,massaal'' zouden hebben ziek gemeld wegens carnaval. De voorzitter van het Marokkaans Platform in Roermond en gemeenteraadslid voor de Partij Voor De Eenheid in de stad, Khalid Ramdani, had dat eerder op de dag gemeld. Wethouder Kemp zei vrijdag in een reactie: ,,Bij ons is geen enkel signaal binnengekomen dat dit verhaal klopt.''

Ziek gemeld

Ramdani twitterde vrijdag: ,,Veel leerplichtambtenaren op bezoek bij moslims''. ,,Allemaal ziek gemeld omdat ze op school verplicht mee moeten doen aan carnaval.'' Ook zelf had hij zijn 4-jarig dochtertje ziek gemeld, omdat meedoen aan carnaval volgens Ramdani door de islam verboden zou zijn.
 
Controleren wegens winterspor

Wethouder Kemp zegt dat leerplichtambtenaren vrijdag 'slechts' zes huisbezoeken hebben afgelegd en dat het daarbij ging om verdenkingen dat mensen hun kinderen van school hielden om bijvoorbeeld eerder op wintersportvakantie te kunnen gaan. ,,Dat heeft niets met religie te maken'', aldus Kemp. Het ging om zes huisbezoeken op een totaal van 4000 kinderen, aldus Kemp.
 
Handtekeningen verzamelen 

Ramdani stelt dat de ziekmeldingen volgden op een weigering van de scholenkoepel Swalm en Roer, met 25 basisscholen in Midden-Limburg. Die zou geen rekening houden met de islam rond het carnaval. De moeite die moslims met carnaval hebben, geldt ook voor opgelegde feestdagen zoals Kerstmis, aldus Ramdani. Hij spreekt van een welles-nietes-spelletje. ,,Kemp probeert het kleiner te maken dan het is'', aldus Ramdani. ,,De volgende keer ga ik handtekeningen ophalen bij ouders die hun kinderen thuis willen houden. Dan kan Kemp zien hoeveel er dat zijn'', zei Ramdani.
 
Alternatief programma 

Volgens wethouder Kemp hadden veel scholen vrijdag speciaal voor moslimkinderen een alternatief programma, zodat ze niet mee hoefden te doen met carnaval. Maar Ramdani zei dat het hierbij slechts om twee scholen zou gaan.

Reacties: 10

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Theo / gepen. ambt
We gaan toch niet nu ook proberen carnaval af te schaffen omdat Moslim kindertjes niet mee willen c.q. mogen doen van Allah?
Wij moeten wel respect hebben voor Ramadan?

De Jongh
Nee, we gaan de carnaval niet afschaffen, maar we gaan de moslimkinderen ook niet verplichten mee te doen aan iets dat verboden is volgens hun geloof netzo min wij andere kinderen tot het vasten tijdens de ramadan kunnen verplichten!
Respect moet u zelf hebben of niet hebben. Het niet hebben van respect betekent trouwens niet dat u deze mrnsen kunt beledigen of kwetsen.
J. Kop
De Jongh: praat toch geen onzin man. Het gaat helemaal niet om meedoen met carnaval of ramadan. Het gaat er om dat deze kinderen leerplichtig zijn en niet zomaar thuis gehouden kunnen worden.
Dr. Framoes
De Jongh: Een typisch geval van de klepel en de klok als u het mij vraagt. U probeert anderen een "lesje" respect bij te brengen echter kunt u jammer genoeg niet buiten uw eigen perspectief treden. Ook ik vind respect een sleutelwoord, laten we daarom eens beginnen met respect voor de Nederlandse wetgeving, bijvoorbeeld in het kader van leerplicht. Wat denk u daarvan? Of respecteerd u de Nederlandse wet niet? Of wellicht nog erger, bent u voorstander het selectief toepassen van de Nederlandse wetgeving? Hetgeen verdacht veel neigt naar racisme en derhalve een draagvlak is voor haat. Ik vind uw uitleg van te term "respect" derhalve nogal bekrompen.
Arnold / gemeentemabtenaar
Je kunt iemand niet verplichten mee te doen aan carnaval. Ikzelf heb er niks mee en werd vroeger ook niet gedwongen om mee te doen. Het gaat om het woordje VERPLICHT. Wat een eerdere schrijver meldde: Jij wordt toch ook niet verplicht om mee te doen aan Ramadan, het suikerfeest of andere religieuze festijnen waar jij niks mee hebt? Laten we het svp redelijk houden.
Willem Kamps
Gun iedereen zijn eigen feestje en laat kinderen lekker meedoen. Weten zij veel van wat van hun 'God' (Allah, God of hoe al die sprookjesfiguren mogen heten) allemaal niet mag.
E. van Bunnik / oud secretaris van een OR bij GVB-Amsterdam
Meedoen aan caenaval verboden in cde islam? Waar haalt de heer Ramdani die onzin vandaan? 'k Zie bij mij in de streek juist heel veel moslims die vrolijk zijn en meedoen. De "uitwas" -want dat zal het zijn vlgs Ramdani!- van de alcohol? Daar doen ze niet aan mee.

En ergens verplicht aan moeten meedoen? Als je je kind daaraan onttrekt omdat je kind dat zelf wil, heb ik met het onttrekken aan het carnaval geen probleem. Verplicht vrolijk zijn: Mag ik even lachen?



Een driewerf ALAAF!!

True
"slechts zes huisbezoeken om wintersport", valt niemand op hoe wonderlijk die verklaring is? wat wil de wethouder hiermee zeggen, om religie mag je wel spijbelen, dus niks aan de hand?
J.G.A.M. Mulder / ambtenaar
De heer Ramdani heeft moeite met alles wat tegen zijn geloof indruist. Hij wil blijkbaar dat alles in Nederland wordt georganiseerd rond zijn geloof. Hij wil graag genieten van financieel/economische voordelen van een westerse samenleving, maar daar niet de consequentie aan verbinden dat hij de westerse normen en waarden dan ook moet accepteren. Daarentegen moet de westerse samenleving wel accepteren dat moslims die vasten tijdens de ramadan op de werkplek minder inzetbaar zijn en weinig tot geen zware arbeid kunnen verrichten. Op Nederlandse scholen wordt zelfs het suikerfeest gevierd.

Om de heer Ramdani te behoeden voor geestelijke nood, adviseer ik hem te gaan wonen in een islamitisch land.
Kritikus / Geen Hagenees
Khalid Ramdani beweert dat er een ambtenaar bij hem aan de deur stond omdat zijn 4 jarig kind ziek gemeld was op school. Hij zegt het niet eens te zijn met carnavalsviering omdat dat verboden is door de islam.



Er staat ook in de islam dat een moslim niet mag liegen.



Zijn kind is niet leerplichtig, dus is er helemaal geen ambtenaar aan zijn deur geweest om te controleren.



Verder verplicht niemand hem om zijn kinderen te schminken. De islam zegt dat moslims verdraagzaam moeten zijn. Ik ben derhalve van mening dat u onverdraagzaam bent. Ramdani praat niet in het belang van de islamitische kinderen.

Hij doet ze juist ernstig te kort.

Advertentie