of 60220 LinkedIn

Wethouder ‘niet onder invloed van drugs’

Jorrit Nuijens, de ex-wethouder van Diemen die in juni werd aangehouden wegens verstoring van de openbare orde, had geen ‘verboden stoffen’ in zijn bloed.

Jorrit Nuijens, de ex-wethouder van Diemen die in juni werd aangehouden wegens verstoring van de openbare orde, had geen ‘verboden stoffen’ in zijn bloed.

Geen strafbare stoffen

Dit blijkt uit een afbeelding van de uitslag van het bloedonderzoek door de politie, die de ex-wethouder op Twitter heeft geplaatst. Volgens deze verklaring, die op 26 juni aan de GroenLinkser werd gestuurd, blijkt ‘dat er in uw bloed, ten tijde van het bloedonderzoek, geen stoffen zijn aangetroffen die strafbaar zijn gesteld volgens de Wet Middelen Gebruik’.

 

GHB en wiet

Nuijens werd donderdag 20 juni aangehouden bij de Stopera in Amsterdam. Hij verzette zich hevig tegen zijn arrestatie en spuugde volgens de politie op het bureau twee agenten in het gezicht. Bij de aanhouding vond de politie in zijn tas een flesje met vermoedelijk de drug ghb en twee zakjes wiet. Deze werden in beslag genomen.

 

Bezwaar

Op filmbeelden van de aanhouding is te zien dat Nuijens op luide toon bezwaar maakt tegen het feit dat hij door de politie wordt gefilmd. Hij eist dat de beelden in zijn bijzijn op het bureau worden vernietigd. Even later wordt hij door meerdere agenten in bedwang gehouden en aangehouden, terwijl hij zich hevig verzet. Na het incident trok Nuijens, toen ook locoburgemeester van Diemen, zich terug uit zijn functie.

 

Reacties

Veel mensen die reageren op het Twitter-bericht vragen zich af wat de GroenLinkser dan wel heeft bezield om zich zo te gedragen. Daar gaat Nuijens echter niet op in.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hans op
Hij zal nu vast wel ergens (eerst) waarnemend burgemeester worden; sterkte aan die inwoners!
Door Spijker (n.v.t.) op
Het zou me niet verbazen als Nuijens alleen maar solliciteerde naar zijn riante wachtgeldregeling.
Door Ben (jurist) op
Dus de heer Nuijens is er trots op dat hij nuchter en bij zijn verstand zich verzette tegen zijn arrestatie en twee agenten in het gezicht heeft gespuugd? Was hij dronken? Alcohol is immers niet verboden. In ieder geval wat wil de heer Nuijens hiermee aantonen door het op twitter te zetten. Zijn actie blijft een bestuurder onwaardig.
Door Hans op
Ik weet ook niet wat hem bezielde; wel dat hij door zijn gedrag geen sierraad was voor het openbaar bestuur. Doei Nuijens!