of 64707 LinkedIn

Wethouder met de dood bedreigd

Aanleiding is de bomenkap op Landgoed Nienoord, waar 400 beuken gekapt moeten gaan worden. Haseloop heeft melding bij de politie gemaakt en zal aangifte doen.
1 reactie

Wethouder Tanja Haseloop (VVD) van de Groningse gemeente Leek is met de dood bedreigd. Aanleiding is de bomenkap op Landgoed Nienoord, waar 400 beuken tegen de grond moeten omdat ze oud en ziek zijn. Haseloop heeft inmiddels melding bij de politie gemaakt en zal aangifte doen.

Tegenstanders van de kap hebben actie gevoerd om de bomen te behouden. De wethouder kreeg dinsdag, toen de kap van de bomen begon, een brief met teksten als: ,,Ze moeten jou ophangen aan de hoogste boom op Landgoed Nienoord''.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ton van Laar (burger en ''actievoerder'' tegen deze kap) op
De geciteerde zin lijkt me eerder een verwensing te zijn dan een doodsbedreiging. Als de overige teksten in die brief een vergelijkbaar karakter hebben, is dit in kranten en media voor te stellen als doodsbedreiging eigenlijk wel ernstig: er wordt in dat geval onterecht zowel lokaal als nationaal bijgedragen aan het ontstaan van een negatieve sfeer in de samenleving. Graag een zorgvuldig en verantwoord taalgebruik bij dit soort dingen.

Vacatures

Van onze partners