Advertentie

Wethouder Euser weg om schijn belangenverstrengeling

Het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) concludeerde vorige week dat Euser ambtenaren onder druk had gezet.

14 januari 2014

De locoburgemeester van de Zuid-Hollandse gemeente Albrandswaard, onder de rook van Rotterdam, is maandagavond opgestapt. Wethouder Bert Euser van de lokale partij Echt Voor Albrandswaard (EVA) werd vorige week in een rapport beschuldigd van de schijn van belangenverstrengeling.

Niet luisteren
Euser is het niet eens met de conclusie. ,,Maar in de gemeenteraadsvergadering maandagavond werd duidelijk dat de andere partijen niet naar mijn verklaring wilden luisteren. Het debat zou geen andere afloop kennen dan mijn vertrek. Dat zou een crisis betekenen en daar is de gemeente niet bij gebaat'', zei Euser tegen het ANP.

Ambtenaren onder druk
Het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) concludeerde vorige week dat Euser ambtenaren onder druk had gezet. Bij de verkoop van het kabelnetwerk in de gemeente zou hij een bevriende ondernemer hebben willen bevoordelen. Euser zegt daarover: ,,Men is afgegaan op de mening van anderen. Ik vond het geen juiste weergave van mijn bedoelingen. Ik wilde het algemeen belang dienen.''

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Herman
Volgens het BING-rapport heeft het er de schijn van dat Euser geprobeerd heeft om bevriende ondernemers te bevoordelen. Ja, zo weet ik er nog wel meer. Volgens mij ben je hier in Nederland nog steeds onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Als rechters ook zo gaan veroordelen, omdat het er de schijn van heeft dat iemand iets heeft gedaan wat niet mag, dan zitten de gevangenissen zo weer overvol.

Meppie
@Herman

Het gaat hier niet over gevangenisstraf. De schijn van belangenverstrengeling is onwenselijk in het openbaar bestuur en moet worden voorkomen. Het gaat om overheidgeld en over de rechtmatige besteding daarvan mogen geen twijfels bestaan.
Roffa
Huilen is voor Bert te laat...

Hij komt niet meer...

Terug !
Jack
OM moet prioriteit geven aan onderzoek frauderende/belangenverstrengelende politici . Van belang om de voorbeeldfunctie van politici op te schonen.

Menskracht vrijmaken. Niet op bezuinigen!
Jens Jensen
BING heeft wel vaker dingen beweerd die door een rechter naar de prullenbak zijn verwezen. Ik hecht totaal geen enkele waarde aan zogenaamde "conclusies" van BING.
Advertentie